Weerman Erwin Kroll keert terug op de buis

Erwin Kroll keert na twee jaar terug op de buis. De immens populaire weerman gaat het programma 'Lekker weertje' maken met oud NOS-collega Philip Freriks. Het programma dat bij Omroep Max wordt uitgezonden is een zesdelige serie, over de invloed van het klimaat op de kunst en de economie. Toch was het nog niet zo makkelijk om Kroll enthousiast te maken voor een nieuw programma, schrijft het AD.

Kroll was 2 jaar geleden helemaal klaar met zijn televisiewerk. Hij zou graag in de anonimiteit willen werken, maar zo merkte hij: "Dat kan niet, iedereen blijft je herkennen." Toch lukte het bedenker van Lekker weertje, Harry de Winter om Kroll weer op de tv te krijgen. "Eerst wilde hij niet, maar de samenwerking met Philip Freriks trok hem over de streep", zegt De Winter.

In het programma zie je Philip Freriks een schilderij bewonderen, waarna Kroll uitlegt dat er klimaattechnisch niets van de voorstelling klopt. Op deze manier laat het programma de invloed van het klimaat op de kunst en ook op de economie zien. Lekker weertje is vanaf woensdagavond te zien bij Omroep Max.