“Maria Poetina woont niet meer in Voorschoten”

Volgens de Daily Mail is Maria Poetina (29), de dochter van Vladimir Poetin, Den Haag (de Mail bedoelt Voorschoten) ontvlucht. Ze woonde daar met haar minnaar en vriend Jorrit Faassen (33)  maar ze is volgens buren niet meer in Voorschoten gezien sinds vorige week donderdag, de dag dat vlucht MH17 is neergestort in het Oosten van Oekraïne. De Mail brengt in herinnering dat er zelfs een burgemeester in Nederland was die pleitte voor 'deportatie' van Maria. Het gaat om de burgemeester van Hilversum, Pieter Broertjes, bekender als ex-hoofdredacteur van De Volkskrant. Als trouw lid van de PvdA kreeg hij het burgemeesterschap na zijn afscheid bij de krant. Broertjes kwam zelf een dag na zijn oproep tot uitzetting al tot de vaststelling dat dat niet zo'n bezonken, en bovendien wetteloos, idee was. Maar de geest was uit de fles. Maria en haar vriend lijken aan een mogelijk volksoproer te zijn ontsnapt.
Volgens geruchten die het AD optekende heeft Jorrit Faassen nog een ander appartement in Voorschoten, in het centrum van het dorp. Daar zegt één bewoonster dat dat klopt. Niemand wil er verder iets over zeggen, uit angst voor de Britse pers en eventuele acties gericht tegen Maria Poetin.

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dutchy

  Schandalige oproep van de Burgemeester. De dochter heeft een eigen leven en is niet verantwoordelijk voor de daden van haar vader.

  • Betweter

   En tot nu toe lijkt het ook nog eens dat de rebellen een fout hebben gemaakt, dus was het ook niet de intentie van de wapenleverancier (Rusland) om een passagiersvliegtuig neer te halen.
   Uiteraard moeten de schuldigen worden berecht, maar om nou de dochter van Poetin te bedreigen ….

   Een dergelijke oproep tot deportatie zou iemand binnen de overheid nooit mogen maken. Naar mijn mening volgt daar ontslag op, ZONDER recht op wachtgeld of dergelijken! (dit vind ik vergelijkbaar met verwijtbaar ontslag en dan geen recht op WW)

   (in antwoord op Dutchy)
   • dvhaaren

    Er wel eens over nagedacht dat de mogelijkheid aanwezig is dat er ook Nederlandse onderdelen in die raket, lanceerinrichting of voertuig hebben gezeten. Oh, niet dat iemand vanuit de overheid of bedrijfsleven dat kenbaar zou maken, maar bedenk dat er westerse landen/bedrijven wapentuig ook aan Rusland leveren en dat gaat ook nu nog gewoon door.

    (in antwoord op Betweter)
    • FritsB

     Vorige week ergens gelezen dat deze raketten o.a. door een bedrijf in Amsterdam geleverd worden. Wie de feitelijke fabrikant is weet ik me zo niet te herinneren. Maar het is inderdaad gewoon handel. Zoals het Amrikaanse motto luidt: “Guns don’t kill, people do”.

     (in antwoord op dvhaaren)
     • marianne martens

      Russiche wapenhandelaren Rostec, conglomeraat op de Amsterdamse Zuidas. brievenbus maatschappij.

      (in antwoord op FritsB)
 2. Diederdick

  Domme actie van Broertjes.
  Laat hij zich eens richten op het geweld in zijn dorp en deze zaken aan degenen die ervoor zijn aangesteld overlaten.

 3. Paulus

  Ik vind dat beschamend.

 4. Floris Maaskant

  Als je als burgemeester zo’n oproep gedaan hebt —zelfs al trek je hem daarna weer terug— heb je eigenlijk aangetoond dat je niet geschikt bent voor een vak waar je altijd de rust moet bewaren. Het lijkt me goed als Broetjes bij de eerst volgende gelegenheid uit zijn positie wordt gedeporteerd!

 5. Mike075

  Als je een beetje goed googled weet je ook waar het tweede appartement is,
  maar ze zijn schijnbaar een beetje bang daar in Voorschoten

 6. Burgermans

  Walgelijk optreden van Broertjes.

Reacties niet toegestaan