Robin Thicke had een drugsprobleem

LOS ANGELES - Robin Thicke was afgelopen jaar geen interview nuchter en was regelmatig onder invloed van alcohol en Vicodin, een sterke pijnstiller. Dat heeft de zanger volgens Hollywood Reporter gezegd tijdens de rechtszaak over de hit Blurred Lines. De zanger beweert dat hij er door al dat drugsgebruik niet helemaal bij was toen hij samen met Pharrell Williams aan Blurred Lines werkte.

De kinderen van Marvin Gaye hebben Thicke aangeklaagd. Ze menen dat Blurred Lines een regelrechte kopie is van de klassieker Got To Give It Up, dat Gaye in 1977 schreef.

Thicke stak nooit onder stoelen of banken dat Gaye een grote inspiratiebron voor hem is. Zo vertelde hij mei vorig jaar bijvoorbeeld aan GQ Magazine dat hij en Pharrell het tijdens het schrijven van Blurred Lines nog over Gaye hebben gehad. "Pharrell en ik waren in de studio en ik vertelde hem dat Got To Give It Up een van mijn favoriete nummers aller tijden is."

Maar over dat moment in de studio zegt Thicke nu: "Ik was onder invloed van Vicodin en alcohol toen ik in de studio was." Vervolgens lijkt hij de hele boel af te schuiven op Pharrell. "De realiteit is dat Pharrell de beat maakte en bijna het hele nummer schreef." De zanger vertelde de rechter vervolgens dat hij tijdens elk interview dat hij in die tijd gaf 'high en dronken was'.