‘Eva Jinek wordt zwaar overschat’

Ondanks een bonte rij aan mislukte programma's geldt Eva Jinek nog altijd als een groot aanstormend talent. Maar slaat dat wel ergens op? 'Neen' stelt Ton Lankreijer, voormalig eindredacteur van onder meer RTL Nieuws, in Veronica Magazine (via mediacourant). “Eva Jinek is journalistiek erg overschat. Kijk naar hoe zij zich presenteert. Ze is enorm van de glamour, van de bladen. Ze doet overal interviews, laat zich omkleden voor modereportages… dat moet je niet doen als je serieuze journalistiek bedrijft. Dan moet je je niet als een beroemde voetballer gedragen, maar gewoon je werk goed doen.” Jinek is een typisch voorbeeld van de huidige tv-generatie, vindt Lankreijer. “Er is een compleet nieuwe generatie presentatoren op televisie, ook bij nieuws en actualiteiten, waarbij het criterium jong is.” “Het gaat om uitstraling, om hoe leuk iemand eruitziet, maar gaat voorbij aan ervaring. Journalistiek is een vak, dat moet je leren. Je moet eerst met je poten in het bluswater staan.”  

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Tegendraads

  Ja, dat zeg ik al langer….

 2. Volledig

  Deze wijze en ervaren meneer gaat voorbij aan het feit dat journalistiek niet telt voor een praatprogramma. Zie Matthijs van Nieuwkerk, Humberto Tan en Jeroen Pauw. Het gaat om vlot zijn en je wenkbrauwen getimed op kunnen trekken.

 3. AT

  Nee, we zijn nog steeds zo zielig dat wij als mannen een jonge goed uitziende vrouw in een hokje moeten plaatsen: ‘ze is vooral met uiterlijk bezig’. We kunnen daar maar niet doorheen kijken. Ik ken ook wel wat journalisten uit ‘het wereldje’ en die beweren toch wel het tegenovergestelde. Sacha de Boer (die ik als vrouw persoonlijk mooier vind) werd door het publiek als bedreven gezien, maar was als journaliste minder sterk dan Jinek. Wat mij vooral verbaasd is de hoeveelheid emotie en reacties die deze vrouw lijkt op te roepen. En wat is dat toch hier met WEL / Drie huis die Jinek constant op de korrel moet nemen?

 4. Mary Van De Laak

  Hahaa, ‘hoernalisten’, bedoelt u?….

 5. Robin

  Ik snap wel wat ie zegt en ik ben het me hem eens.

 6. marianne martens

  Mijnheer Lankreijer/ Postonline is volgens het archief: rebels en verlegen, evenveel vrienden als vijanden, ook cowboy rebels, in de buurt van Soestdijk opgegroeid. Mijnheer Lankmeijer heeft het inzicht over zichzelf als van kwaadaardige groene algen. Na een paar keer op de buis is het weer prijs schieten op deze vrouw, die niet de rust krijgt om zich verder te ontwikkelen. Kwaliteiten heeft ze. Binnen een vijandige-werkvloer- wereld tussen mannen en vrouwen is het voor de soorten op “je tenen” lopen. Deze Mijnheer heeft niets te zeggen en zal als een boer niets belangrijks zeggen.Mijnheer Lankmeijer krijgt een klapperpistooltje van me om op onderwerpen te schieten die er werkelijk toe doen in deze protocollen samenleving.

 7. harrr

  eva jinek? wie is dat? en waarom is ze zo boeiend voor zovelen? of is dat iet van rtl4-5-6-7-8?

 8. vandehoedenderand

  Jong?

  Om heel eerlijk te zijn, weet ik het eigenlijk niet. Ik heb geen mening over haar. Ik kijk eigenlijk nauwelijks naar Nederlandse tv. Of beter, zeg maar vrijwel nooit. Ik lees voornamelijk. En dan eigenlijk vooral buitenlandse bladen. Nederland is maar een piepklein landje. Althans, in journalistiek opzicht.

 9. catchit64

  Het is kennelijk zo dat wanneer je een blond koppie hebt en de naam goed te zijn dan kun je het een hele poos uitzingen maar er komt een dag dat niemand ze meer wil hebben vrees ik.

 10. Burgermans

  Jaloezie van de commerciëlen. Die hebben niemand in dienst van het kaliber Eva Jinek.

 11. Johan Volkers

  Heb eerlijk gezegd nooit begrepen wat zo goed aan haar zou zijn. Vandaag plaatst Volkskrant ook een artikel over haar met titel: Eva Jinek heeft talent, maar waar is het gebleven? Tip: Niet verder zoeken, ze heeft geen talent.
  Tijd voor echte (journalistieke) kwaliteit, weg met oppervlakkig geneuzel.

Reacties niet toegestaan