Erfgenamen George Floyd klagen Kanye West aan voor 250 miljoen dollar wegens fentanyl-laster

Rapper Kanye West beweerde in de Amerikaanse podcastshow Drink Champs dat George Floyd dood is gegaan aan een overdosis fentanyl, en niet door politiegeweld. De aantoonbare leugen kan hem duur komen te staan, nu Floyds' familie hem voor het gerecht sleept.

George Floyd overleed in 2020 door zuurstofgebrek toen hij door de politie-agent Derek Chauvin negen minuten op straat werd vastgepind met een knie in zijn nek. Dit is vast komen te staan in de rechtbank na medisch onderzoek en het analyseren van videobeelden. West gaat hier nu tegenin en verspreidt in de media lasterlijke onzin.

In reactie op de leugens wordt West nu voor 250 miljoen dollar aangeklaagd. “We zullen meneer West verantwoordelijk houden voor zijn schaamteloze uitlatingen”, zegt advocaat van de familie Pat D. Dixon III.

Kanye West is al een tijdlang de weg kwijt. De begenadigde rapper van weleer mocht onlangs na een lange schorsing weer zijn Twitteraccount gebruiken, maar werd binnen een dag weer verbannen wegens antisemitische uitlatingen. Op Instagram schold hij regelmatig de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw Kim Kardashian de huid vol. Ook is hij niet vies van een onlinebedreiging hier en daar.

Een kwart miljard dollar schadevergoeding voor leugens verspreiden in de media lijkt onhaalbaar hoog, maar is in Amerika zeker niet onmogelijk. Onlangs heeft een rechtbank in Connecticut de Infowars-presentator en complotdenker Alex Jones bevolen om 965 miljoen dollar aan schadevergoeding te betalen aan de nabestaanden van de schietpartij op de Sandy Hook basisschool.

Bron(nen):   Bloomberg