“Dat iemand seksueel wordt uitgebuit en iemand anders daar winst op maakt, is vreselijk.”

LOS ANGELES - Enkele uren nadat Jennifer Lawrence de publicatie van gestolen naaktfoto's dinsdag in een eerste reactie tegenover Vanity Fair een seksueel misdrijf noemde, heeft een hacker een naaktfoto op haar Wikipediapagina gepost. Dat schrijft Mirror donderdag.

Bezoekers van de pagina ontdekten dat er een naaktfoto van de actrice als hoofdfoto was geplaatst. De afbeelding werd na 20 minuten weer verwijderd door de webmasters van Wikipedia. Het zou gaan om een wraakactie voor de reactie die The Hunger Games-actrice had gegeven op het schandaal, dat bekendstaat als The Fappening.

Lawrence was een van de eerste sterren van wie op internet naaktfoto's verschenen. Na te hebben getwijfeld of ze zou reageren, zei ze dinsdag tegen Vanity Fair dat ze het verschrikkelijk vindt dat er blootfoto's van haar gepubliceerd zijn. "Het is mijn lichaam en het zou dan ook mijn keus moeten zijn. En dat het niet mijn keuze is geweest om deze plaatjes overal terug te zien, maakt het misselijkmakend. Ik kan nog steeds niet geloven dat we kennelijk zo met elkaar omgaan."

Uitgebuit

Ze benadrukte dat ze de hack ziet als een misdaad. "De wet moet dan ook drastisch worden aangepakt. Dat iemand seksueel wordt uitgebuit en iemand anders daar winst op maakt, is vreselijk. Ik kan daar gewoon niet bij. Ik kan me niet voorstellen dat je zo gedachteloos en leeg van binnen kan zijn."

Lawrence is niet de enige van wie er weinig verhullende kiekjes op het web werden gepubliceerd. Ook onder anderen Kate Upton, Bar Refaeli en Ariana Grande zagen foto's van zichzelf terug.