Lewinsky:”ik werd verliefd op mijn baas. Dat was de president van de VS”

"Ik werd verliefd op mijn baas zoals meisjes van 22 dat doen. Mijn baas was de president van de Verenigde Staten." Monica Lewinsky heeft voor het eerst sinds de affaire die in 1998 de wereld in de greep had een openbare toespraak gehouden. Voor wie niet meer weet wie zij is: zij was het meisje met wie President Clinton eerst vol hield geen seks te hebben gehad, tot dat duidelijk werd dat hij wel seks met haar had gehad. Het kostte Clinton bijna zijn presidentschap. Maar het kostte Monica Lewinsky haar leven, haar reputatie, alles. "Ik was de eerste mens op aarde, die werd vernietigd via het internet. Maandenlang werd ik vernederd, gepest, gehoond. Ik had geen leven meer en heb vaak gedacht dat ik niet meer wilde leven." Lewinsky treedt na al die jaren uit de anonimiteit, omdat ze begrip wil vragen voor mensen die via het internet zelf zo worden gepest dat ze geen leven hebben. Op welke manier ze voor hen wil opkomen weet ze nog niet precies. Maar haar eerste optreden gisteren was een groot succes. Ze kreeg van het publiek een staande ovatie.

29 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. AAFJE

  Wat een broddelwerk weer, zowel het vertalen als het schrijven is een drama!
  Lees het toch eerst even na (zelf of laat het door een ander nakijken) voor het plaatsen. En haal ook die lukraak geplaatste hoofdletters weg.

  • kletsmajoor

   Meneer 3huis is waarschijnlijk een beetje dyslectisch en hij gebruikt een voorspellend toetsenbord. Geen gelukkige combinatie.

   (in antwoord op AAFJE)
 2. vandehoedenderand

  Meisjes van begin 20 zijn onmogelijk. Vooral als ze dronken zijn.

 3. Windows 8

  “Lewinsky treedt na al die jaren uit de anonimiteit, omdat ze begrip wil vragen ….”
  A ratio van paar duizend dollar per ‘optreden’ uiteraard.

  • Paulraw

   Is ze dan ooit ´in de anonimiteit´ geweest dan ?

   (in antwoord op Windows 8)
   • Moniek Voor Stichting Amices

    Ja, praktisch haar hele leven nadat de affaire uitkwam heeft ze in anonimiteit geleefd. Dat iedereen haar naam wist, is niet aan haar alleen te wijten. Na dit voorval had iedereen het over haar naam. Zij is nooit in het nieuws naar buiten getreden.

    (in antwoord op Paulraw)
 4. eppo

  Maar weinig meisjes van 20 laten hun baas een dikke sigaar in hun eigen doos schuiven…

 5. Burgermans

  De slettebak.

  • JerushaG

   @Burgermans:disqus ,

   Wat een sneue opmerking die tekenend is voor uw gebrek aan intelligentie en realiteitsbesef. U doet uw naam eer aan, want dit soort domme opmerkingen kunnen van niemand anders komen dan van een saai burgermannetje met een leeg leventje, die het ook nog eens niet gelukt is om aan de indoctrinaties van religies als het christendom en de islam – die dit soort bakerpraatjes de wereld in hebben geholpen – te ontkomen.

   Daarbij bevestigt u alleen maar Lewinsky’s gelijk dat ze inderdaad online getreiterd werd en nog steeds wordt, waar u fijntjes een lichtend voorbeeld van toont.

   Mag ik u er even aan herinneren dat het Bill Clinton is die getrouwd was en is, én bovendien de werkgever was van mevrouw Lewinsky en daarmee de verantwoordelijk had en heeft naar zijn vrouw en ondergeschikten om zijn handen thuis te houden. Mevrouw Lewinsky was vrijgezel en was daarom vrij om te doen wat zij wil. Zij had geen enkele verantwoordelijkheid en verplichting ten opzichte van het (goedhouden van het) huwelijk van de Clintons. Dat is de taak van de Clintons zelf.

   Velen, waarvan u een prachtig voorbeeld bent, hebben nog steeds de door religies ingegeven achterlijke mening dat de minnares met (virtuele) pek en veren moet worden besmeurd en de vreemdgaande man gaat vrijuit. Terwijl hij eigenlijk de slet is in dit verhaal.

   Maar ach, u heeft wel vaker blijk gegeven dat u niet bepaald een groot licht bent in inzichtelijke vermogens die blijk geven van wijsheid en verstand van zaken. Daarom schermt u natuurlijk ook laf uit schaamte de inhoud (al uw vorige domme opmerkingen) van uw profiel af, waaruit al uw blijken van frustratie, verveling en achterlijkheid te lezen valt. Misschien moet u uw te vele vrije tijd eens wat nuttiger gaan besteden in plaats van ons te vervelen met uw dommigheid. Iemand die zó veel loopt te zeiken op dit forum heeft namelijk werkelijk geen reet te doen en daarvoor moet u zich ook weer kapot schamen.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Op je pikkie getrapt, Jerusha? 😉

    (in antwoord op JerushaG)
    • JerushaG

     Kijk-kijk, ik heb gelijk dat u werkelijk geen reet te doen hebt en uw tent hier hebt opgezet.
     Dat ik een pik zou hebben geeft al aan hoe dom u bent en u bevestigt met deze idiote opmerking alweer mijn punt over u.
     Denkt u nu werkelijk dat u zo’n interessant en inspirerend persoon bent dat een mevrouw Lewinsky of ik zich iets aan zal trekken van de mening van een sneu burgermannetje als u? Ik zie namelijk een een lelijk, oud en eenzaam mannetje met een schonkig lichaam of te dikke buik in een armzalig ingericht rijtjeshuis in uw opmerkingen. Dus uw mening, smaak en opmerkingen zijn helemaal niets waard. Get a better life, zou ik zeggen.

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Kennelijk vindt u me interessant en inspirerend genoeg om mij zulke lange epistels te schrijven en over mijn lichaam te fantaseren, Jerusha.
      *bloost*

      (in antwoord op JerushaG)
     • Moniek Voor Stichting Amices

      Er waren 2 personen die iets verkeerds deden, maar Clinton (die toentertijd gelogen had over de affaire, vreemdging, met notabene een stagiaire die veel jonger was) staat nu gewoon glimlachend naast zijn vrouw. Clinton had ‘m ook in zn broek kunnen houden. Beetje triest om te zeggen dat ze een slettebak is.

      (in antwoord op Burgermans)
 6. Jan Terlouw

  Wat walgelijk om een meid van 20 weg te zetten als een slettenbak. Het zijn 2 volwassenen die voor elkaar vielen. Wat maakt haar dan een slet?

  • Burgermans

   Ze heeft een getrouwde man afgezogen om hogerop te komen, dan ben je een slet.

   (in antwoord op Jan Terlouw)
   • JerushaG

    Waar haalt u die wijsheid vandaan dat ze dat deed om hogerop te komen? Kent u haar persoonlijk zo goed?
    ZIj heeft hierboven gezegd dat ze VERLIEFD op haar baas was.
    Misschien kunt u zich daar weinig bij voorstellen dat vrouwen seks hebben met iemand omdat ze verliefd zijn, omdat u dat zelf nooit hebt ervaren.
    Misschien moet u uw eigen slechte ervaringen met vrouwen niet projecteren op alle vrouwen. Daarmee verraadt u namelijk dat u een zure en verbitterde man bent. Uw opmerking zegt dus meer over u dan over haar.

    (in antwoord op Burgermans)
    • Burgermans

     Ik hecht inderdaad zeer weinig geloof aan de slachtofferrol die Mejuffrouw Lewinski zich hier aanmeet. Ik vraag mij eerder af welke diensten ze allemaal heeft moetn leveren om stagiaire van de president te worden.

     (in antwoord op JerushaG)
     • Moniek Voor Stichting Amices

      Wat een vooroordeel zeg! Ze is toen alles kwijtgeraakt, haar baan, haar reputatie, haar sociale leven. Ze is nog altijd een vrouw die verliefd werd op de verkeerde persoon. Dus dat ze het gedaan heeft om hogerop te komen, lijkt mij niet, ze is toen alles kwijtgeraakt, en heeft dit nooit uitgebuit door uitgebreid in het nieuws te verschijnen. Je hoorde daarna nooit iets van haar.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Moniek Voor Stichting Amices

      Oh en er waren 2 personen die iets verkeerds deden, maar Clinton (die toentertijd gelogen had over de affaire, vreemdging, met notabene een stagiaire die veel jonger was) staat nu gewoon glimlachend naast zijn vrouw. Clinton had ‘m ook in zn broek kunnen houden. Beetje triest om te zeggen dat ze een slettebak is.

      (in antwoord op Moniek Voor Stichting Amices)
   • Dead Silence

    Carriere onder het bureaublad. Echter zij was verliefd, geen zuigertje om hoger op te komen.

    (in antwoord op Burgermans)
 7. Templein

  Ik vond het erg dat destijds de relatie niet werd beoordeeld op grond van de verantwoordelijkheid van een meerdere voor jonge werkneemsters. Niemand had het in de media daarover. Misschien een klein stukje in NRC. Toen bleek dat veel managers in Nederland ook misbruik maken van hun positie. Ze denken dat ze als man veel waard zijn, Nee dus. De minder bedeelde lonelygangers gaan naar Thailand. Ook zij steken ineens de borst vooruit met een vrouw aan hun arm, alsof ze geweldige minnaars zouden zijn. Nee, dan gaat het ook om positieverschil. De man met geld, waarmee een arme jonge vrouw haar familie kan ondersteunen.

  Maar nu wantrouw ik Monica Lewinscy. Ze heeft zelf veel haat, of ze laat zich weer misbruiken, nu door een haatzaaier die alles op alles zet om Hillary Clinton uit het Witte Huis te houden. Het is té toevallig dat juist nu Lewinsky met haar boek komt.

  En de media laat zich ook weer gebruiken. Of de wereldpolitiek zo door list en bedrog wordt bepaald, maakt voor de media kennelijk niets uit.

Reacties niet toegestaan