Advocaat Sony: The Interview komt er

Linksom of rechtsom, de film The Interview zal zeker in omloop komen. Dat meldt advocaat van Sony David Boies in het NBC-programma Meet the Press.

"Sony heeft dit slechts vertraagd", meldde Boies over het annuleren van de bioscooppremière van de film. Sony meldde vrijdag al dat het naar mogelijkheden zoekt om op een andere manier de film te distribueren. Boies vindt het dan ook onterecht dat Sony de schuld krijgt van censuur. "Sony heeft ervoor gevochten om deze film gedistribueerd te krijgen. Het zal dan ook gedistribueerd worden. Hoe, dat weet nog niemand, maar het gaat wel gebeuren."

Dat de FBI zich ingezet heeft om uit te zoeken wie er achter de grootschalige hack zit van de computers van Sony, wordt door het bedrijf gewaardeerd, maar het is aan de staat om zich in te zetten voor de zaak, zegt Boies. "Dit is niet een probleem met de beveiliging van Sony, het is een zaak van nationale veiligheid. De rest van de regering moet erachter gaan staan en uitzoeken hoe we onze nationale veiligheid kunnen waarborgen."