50 Shades beleeft grootste Ladies Night ooit

Bioscoopexploitant Pathé beleeft op 11 februari de grootste Ladies Night ooit met de eerste Nederlandse vertoning van het erotische drama Fifty Shades of Grey. Voor de 'vrouwenavond' zijn al bijna 32.000 stoelen verkocht, verdeeld over vele tientallen voorstellingen in alle Pathé-theaters.

Dat is bijna 50 procent meer dan de grootste Ladies Night tot nu toe: Gooische Vrouwen 2. Dat heeft Pathé dinsdag bekendgemaakt. De exploitant heeft waar mogelijk nog extra voorstellingen ingepland: in Helmond, Rotterdam en Breda vinden er nu ook nachtelijke 'Ladies Nights' plaats. Hiervoor zijn nog een paar kaarten over.

Ook in de reguliere voorstellingen vanaf 12 februari lijkt Fifty Shades een enorme hit te gaan worden. In sommige theaters, zoals Breda, Tilburg en Scheveningen, heeft Pathé de hele dag door elk uur een screening ingeboekt. Sommige van deze voorstellingen zijn twee weken van tevoren ook al uitverkocht.

1,5 miljoen

Fifty Shades of Grey vertelt over de sadomasochistische seksrelatie tussen een jonge zakenman, die omdat hij emotioneel beschadigd is geen normale intimiteit kan ervaren, en een onzekere literatuurstudente. In Nederland zijn van het boek meer dan 1,5 miljoen exemplaren verkocht; wereldwijd staat de teller op 60 miljoen.

De film is nog door geen recensent gezien, maar op internet was er al veel kritiek op de previews die wel zijn vrijgegeven. Zo zou er te weinig seks in de film te zien zijn en wordt vooral de onbekende hoofdrolspeler Jamie Dornan weinig charmistische genoemd.