Bertie uit BZV blijkt multimiljonair

De Zeeuwse Bertie uit het programma Boer zoekt vrouw zit er warmpjes bij. De lesbische boerin bezit maar liefst 60 hectare grond en meerdere huizen waar vrijwel geen hypotheek op rust. Dat blijkt uit stukken die BuzzE heeft ingezien naar aanleiding van berichtgeving van Weekend.

Berties grond heeft volgens Weekend een geschatte waarde van zo'n 3,6 miljoen euro op basis van de huidige grondprijs in Zeeland. Bertie heeft bovendien maar liefst dertien onroerende zaken op haar naam staan, waarvan zes woonadressen in omliggende dorpen. Hieronder zijn twee vakantiewoningen op een vakantiepark in Renesse.

Het bedrijf van Bertie is een echt familiebedrijf, dat in 1923 al door haar opa werd gekocht. Een goede investering, zo blijkt nu. Alleen op haar eigen huis, aan de rand van toeristentrekpleister Renesse, rust een hypotheek van 360.000 euro. De rest van de landerijen, boerderijen en huizen zijn hypotheekvrij. Bertie verbouwt onder meer suikerbieten, graszaad, vlas, cichorei en tarwe. De rest wordt verhuurd en vermoedelijk levert dat flink wat inkomsten op voor de boerin.

Opvallend is dat de vakantiewoningen nog steeds gezamenlijk eigendom zijn van Bertie en haar zes jaar jongere ex-vrouw Manouschka. Bertie is co-ouder van de dochters van Manouschka uit een eerdere relatie met een man. De meiden zijn twee dagen in de week bij Bertie en ze heeft dan ook een goede band met hen, vertelt ze op de website van Boer zoekt vrouw.