‘Bill Cosby verkrachtte ook zonder drugs’

Nog eens drie vrouwen claimen slachtoffer te zijn geworden van Bill Cosby.

Tijdens een persconferentie onthulden drie vrouwen verhalen over verkrachting en seksuele intimidatie waar de komiek zich schuldig aan gemaakt zou hebben. Advocaat Gloria Allred, die meer dan twintig van Cosby's slachtoffers vertegenwoordigd, staat ook deze vrouwen bij.

"Zijn aanval was snel en met chirurgische precisie", meldt Linda Ridgeway Whitedeer die claimt dat Cosby plotseling zijn geslachtsdeel in haar mond forceerde. "Toen hij klaar was, bleef er een hoop sperma achter op mijn gezicht, kleding en in mijn haar. Hij zei dat ik gezegd was met zijn zaad. Ik viel bijna flauw." Whitedeer vertelt dat het incident plaatsvond in 1971, toen ze op een filmset door Cosby in een kamertje werd gelokt. Ze wilde het gebeuren geheim houden uit schaamte en omdat ze vreesde dat het haar acteercarrière zou verknallen.

Het verhaal van Colleen Hughes lijkt op die van vele anderen. De stewardess claimt door Cosby naar een hotel te zijn gelokt waar ze een gedrogeerd drankje aangeboden kreeg en bewusteloos raakte. "Toen ik wakker werd voelde ik sperma op mijn onderrug en overal op mijn lichaam", vertelt ze.

De derde naar buiten getreden vrouw, Eden Tiri, wist een seksueel treffen met Cosby te ontwijken, maar werd wel geïntimideerd. In 1989 speelde ze een gastrol in The Cosby Show toen de hoofdrolspeler haar in probeerde te palmen. "Kijk, dat is alles wat we gaan doen, de liefde bedrijven", zou Cosby tegen haar gezegd hebben toen hij zijn arm om haar heen sloeg. "Ik ging er vandoor zonder iets te zeggen."

De regen van aanklachten hebben er inmiddels tot geleid dat Cosby in oktober voor de rechter uitleg moet geven. Rechtszaken tegen de komiek worden bemoeilijkt omdat de zaken verjaard zijn. Onthullingen van een rechtszaak uit 2005 dreef Cosby onlangs verder in het nauw. Hij zou destijds toe hebben gegeven dat hij verdovende middelen heeft gebruikt bij zijn seksuele avonturen.