23e Lowlands van start

Voor het eerst in de geschiedenis mochten de echte diehards donderdag aan het einde van de middag het Lowlandsterrein al op. Maar vrijdag om klokslag 12.30 uur begint de 23e editie van het muziekfestival in Biddinghuizen pas echt. In de Charlie trapt soulzanger Curtis Harding het driedaagse festijn in de Flevopolder af.

De rest van de eerste festivaldag kunnen de bezoekers nog genieten van onder anderen Years & Years, Chef'Special, James Bay, Rudimental, Kodaline, Mark Ronson, Limp Bizkit, Paolo Nutini en Underworld. Ben Howard sluit de Lowlands-vrijdag tussen 22.00 en 23.00 uur in de Alpha af. De rest van de nacht zorgen talloze dj's en andere acts dat het publiek zich geen minuut hoeft te vervelen.

Voor het eerst ging het festivalterrein op donderdag al open. Tussen 17.00 en 03.00 uur konden de eerste vroege vogels daar terecht voor dj's, drankjes en dansjes.

Het programma van de 23e editie van Lowlands duurt nog tot en met zondagnacht. Maandag om 12.00 uur moeten de campings leeg zijn en alle bezoekers vertrokken.