Heleen Mees lijkt ernstig de kluts kwijt

Wat zal Heleen Mees hebben bewogen EenVandaag te woord te staan in Beijng? Raadselachtig. In het interview, zaterdag uitgezonden, kwam Mees naar voren als een vrouw die ernstig de kluts kwijt is en die bovendien op geen enkele vraag wilde antwoorden. En dan toch een verslaggeefster ontvangen. Ooit was Heleen Mees bekend vanwege haar academische prestaties. Maar toen stond ze ineens te boek als de vrouw die niet kon verdragen te zijn gedumpt door de (getrouwde) top econoom Buiter. Ze zond hem ontelbare e-mails, waaronder pikante foto's van zichzelf. Ze werd in New York opgesloten op verzoek van Buiter op verdenking van ernstige stalking, maar werd tenslotte vrijgesproken. Het lijkt er op dat niet alleen zij heftige mails verzond aan Buiter, maar hij ook aan haar. Hij offerde haar mogelijk om zijn vrouw te tonen dat de affaire niet aan hem lag. Maar dat geloofde de rechter niet. Nu loopt een civiele zaak waarin Mees 20 miljoen en excuses eist van Buiter. Zij ziet het niet als wraak, want daaraan heeft ze geen behoefte. De 20 miljoen zijn nodig om "het recht te zetten". Ze ziet het als een interessante episode in haar leven. Zegt ze giechelend. Ze heeft ook geen schade opgelopen, in tegendeel. Haar jonge nichtjes zijn door de affaire nog meer van hun tante gaan houden. Oordeel zelf op Uitzending Gemist.  

31 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. FT

  Wat ik zie is dat ze in het belang van haar zaak weinig kan zeggen over die periode met Buiter en dat ze de indruk had dat het interview zou gaan over waar ze nu mee bezig is.

  Het lijkt mij dat het enige wat je haar nu kan voor werpen is dat ze de journaliste beter meteen weer terug naar naar huis had kunnen sturen.

  • Joepjos

   Misschien moet je even op GeenStijl kijken en zien dat er inderdaad een en ander is vooraf is besproken waarop de interviewer tijdens het gesprek toch andere onderwerpen koos.

   (in antwoord op FT)
   • Joepjos

    Ach dit is alweer oud ‘nieuws’, maar heb je ook doorgeklikt op de mailcorrespondentie tussen de partijen? Gaat wel eens vaker mis met dit soort afspraken. Zie hiervoor bijvoorbeeld het befaamde interviewtje met Van Nieuwkerk en De Vries in DWDD. Verder zie ik je bewijzen aangaande mevrouw Mees haar geestestoestand (wie stelt bewijst immers) graag tegemoet.

    (in antwoord op Joepjos)
    • Joepjos

     Quote beter dan Das Kapital? http://www.quotenet.nl/Nieuws/Het-ware-verhaal-achter-de-exclusieve-Heleen-Mees-reportage-van-EenVandaag-162849 & http://www.quotenet.nl/Nieuws/Heleen-Mees-bouwt-feestje-miljoenen-schadevergoeding-komt-dichterbij-158811
     Mevrouw heette overigens ooit Nijkamp niet Nijkerk. Zij liet haar naam officieel wijzigen na haar vertrek naar de VS. Dit omdat de naam Nijkamp niet uit te spreken was, Mees bekte beter. Daarnaast heeft u het over de strafrechtelijke uitspraak, na de uitspraak meldde zij al meteen dat zij Buiter gerechtelijk wilde aanklagen vanwege reputatieverlies. Mevrouw Mees bereidt zich inmiddels al een tijdje voor op deze civiel rechtelijke variant. Iets heel anders. Uitspraken in deze zaken verschillen soms behoorlijk. Zie hiervoor bijvoorbeeld O.J. Simpson. Tenslotte is het plea, geen plee.
     Als het klopt dat Buiter de waarheid een beetje of een beetje veel heeft aangedikt om zijn huwelijk te redden en hiervoor Mees heeft geofferd is het best te begrijpen dat Mees gerechtigheid zoekt. Zou ik ook doen.

     (in antwoord op Joepjos)
     • Mao

      Zeker waar. Mees heeft zelfs al een zaak verloren tegen Buiter waarin ze poogde “bewijs materiaal te overleggen om Buiter in Nederland te vervolgen”. Ze mocht zo met haar Top Ahahahahahdvocaat; terug naar af…….gang……

      Oja….de riooljournalistiek van Quote heeft nu een stukje geplaatst; het 7 maal gelijk van Mees. Het is absurd; dat ik geen eens ga reageren.

      conclusie; waardeloze journalistiek met een bevooroordeeld tintje vind je bij; Quote.

      (in antwoord op Joepjos)
 2. Stomme Prutser

  Als ze er in slaagt om 20 miljoen dukaten te grabbelen uit die flauwekul lijkt ze me de kluts aardig strak in ‘t vizier te hebben. En met iemand die 20 miljoen uit zijn zak kan kloppen voor een gediplomeerde loopse teef hoef je volgens mij ook weinig medelijden hebben.

  Als het ergens over gaat allemaal is het vast bijzonder grappig.

 3. Jeroen

  Wat
  een foute titel, ik heb zelden een journaliste zo vooringenomen gezien.
  Wat een foute vragen…. EenVandaag onwaardig. En wat bleef Heleen Mees
  netjes en aardig. Vergis u niet, Heleen Mees is namelijk allesbehalve
  de kluts kwijt! Deze Willem Buiter is, en terecht, nog niet van haar af.
  Zij is al door het stof gegaan, en nu zal deze Willem Buiter ook door
  het stof moeten gaan. Denk maar niet dat Heleen Mees nu nog los zal
  laten. Die Buiter gaat merken dat hij de verkeerde heeft proberen beet
  te nemen, Heleen Mees zal hem op de grond krijgen en door het stof laten
  gaan, niet 1x maar meerdere keren… Mark my words: She ain’t gonna let
  him go… En terecht! 🙂

  • Marijke Oexman Jurriens

   Misschien zelf ook je schoolgeld terughalen of investeren in LOI update Engels? #foolishyourself

   (in antwoord op Jeroen)
  • GOOGLE=HOURLY+JOBS=$98/h+PAY

   $98/HOURLY SPECIAL REPORT!!!!……….After earning an average of 19952 Dollars monthly,I’m finally getting 98 Dollars an hour,just working 4-5 hours daily online… three to five hours of work daily… Weekly paycheck… Bonus opportunities…Payscale of $6k to $9k /a month… Just few hours of your free time, any kind of computer, elementary understanding of web and stable connection is what is required…….HERE I STARTED-TAKE A LOOK AT…….xo.

   ================= www.Jobs367.com ☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣

   (in antwoord op Jeroen)
 4. Marijke Oexman Jurriens

  ‘In het interview, zaterdag uitgezonden, kwam Mees naar voren als een vrouw die ernstig de kluts kwijt is en die bovendien op geen enkele vraag wilde antwoorden. En dan toch een verslaggeefster ontvangen.’

  Wat ik zag was een staaltje waardeloze journalistiek. Een vooringenomen journaliste, die slechte vragen stelt en eenvandaag laat zich niet van de beste kant zien om hieraan mee te werken. Evenals welingelichte kringen. Het voorbeeld van Cosby, daarmee slaat ze raak, hoe kan het toch dat je als je als vrouw zijnde wel negatief in de media neergezet wordt. Maar Buiter continu uit de wind wordt gehouden?

  Mees komt naar voren als iemand die nog steeds wordt tegengewerkt. Hele intelligente dame die gezien de situatie geen antwoord kan geven op vragen.

  #Fail #Buiterpropaganda

  • Marijke Oexman Jurriens

   Ten eerste: helaas werkt journalistiek niet op deze manier. Dit jaar meerdere malen van dichtbij mogen meemaken. Dus ja, dat maakt mij vooringenomen ja.

   Ten tweede, het gaat mij niet om 20 miljoen maar om de positie van de vrouw. Die is meer waard dan elke $ of €.

   En ik snap niet wat mijn schoolgeld hier mee te maken heeft.

   (in antwoord op Marijke Oexman Jurriens)
  • IwanovKapotjeplov

   Wellicht kan mevrouw Mees van die 20 miljoen de loodgieter, die haar borg destijds heeft voldaan, terug betalen. Er kon toen in ieder geval geen bedankje van af.

   (in antwoord op Marijke Oexman Jurriens)
 5. nancyfromutrecht

  Giegelen?

 6. Dan

  Helemaal eens met de kop en inhoud van dit artikel, ik mis alleen het feit dat het vrij belachelijk is dat de NPO hier aandacht en belastinggeld aan besteed. Wat een beroerd stukje tv zeg, slechte interviewster, een gast die niets wil zeggen en overigens ook niet echt in staat lijkt iets zinnigs te zeggen, en dat alles over een onderling geschil tussen 2 ex-lovers die mij persoonlijk weinig interesseren.

  • Dan

   Geen idee waarom ik haar ziektebeeld zou moeten onderzoeken, deze mevrouw interesseert mij totaal niet. Dat er overmatige aandacht aan dit soort zaken besteed wordt heeft wel mijn interesse. De willekeur van onderwerpen die het publiek dan zogenaamd interessant moet vinden, waarbij er zendtijd verspilt wordt welke niet aan de echt belangrijke dingen in de wereld besteed wordt. Natuurlijk hoeft niet elke uitzending wereldverbeterende te zijn, doch de aard van dit programma vraagt wel om overdachte onderwerpen.

   (in antwoord op Dan)
 7. Burgermans

  Hell hath no fury like a woman scorned.

  Grappig dat ook hyperintelligente powerfeministen gewoon zich gewoon door hun onderbuik laten leiden als het op de liefde en gekrenkte trots aankomt.

 8. Ayna

  Heb het nu ook gezien, en ja…de titel van dit stuk is niet overdreven, maar zelfs nog mild.

  Heeft zogenaamd nergens last van, maar toont zich een emotioneel wrak, uit op
  ‘vraaaaaaak!’
  Gestript van haar titels en werk in New York, nu levend in een hokje in China…dat is geen promotie of ‘sabbatical’, dat is een noodgedwongen downgrade uit escapisme.
  En wie een beetje levenservaring heeft weet het: vrouwen die ergens van weghollen, zijn als kippen zonder kop, leeftijd ongeacht:)

  Die gaat geen cent krijgen.
  Die rechtszaak (zeggen ze in de reportage) gaat jarenlang in beslag nemen, en Heleen Mees, die nu al versneld aan het aftakelen is, zal aan het einde slechts een schim zijn van de vrouw met de mediafoto’s uit het vorige decennia.
  Het is hooguit hopen op inkomsten uit de media-aandacht en de boeken die er ongetwijfeld zullen volgen.

  “Ik wil genoegdoening voor wat mij aangedaan is”, zegt ze, terwijl ze al vrijgesproken is.
  Hoe je het klaarspeelt te verkondigen dat je ‘iets aangedaan bent’ nadat je een miljard ballenlikkende tweets hebt verstuurd naar je getrouwde bankiertje waarmee je vreemdging, en afgewezen bent vanwege zijn echte vrouw, dat kunnen alleen de echt schaamtelozen of zeer rancuneuze types voor zichzelf relativeren.

  Denk dat een beetje advokaat van Willem Buiter nu al achter de Pinã Colada’s de overwinnig aan het vieren is!

  • Ayna

   Ok, verhelderend.

   Het moest dus ook nog therapie volgen…dat had ik niet eens meegekregen…damn, het wordt steeds genanter.

   Maar nu loopt er dus een civiele zaak.

   Ik kon uit het bovenstaande stuk en uit het interview nou niet uitmaken wat de aanklacht is.

   Ik zocht het op: http://www.elsevier.nl/Buitenland/nieuws/2014/3/Waarschijnlijk-civiele-rechtszaak-Heleen-Mees-tegen-Willem-Buiter-1478375W/

   Aanklacht wegens reputatieschade vanwege haar dagen in de gevangenis.
   Waar ze in zat vanwege stalking van een getrouwde man, compleet met pijptweets, masturbatieselfies en foto’s van dode vogeltjes toen de definitieve aard van Buiter’s afwijzingen eenmaal door begon te dringen…

   LOL…die is he-le-maal de weg kwijt.

   (in antwoord op Ayna)
 9. Oh_Oh_SarCastro

  Heeft zij altijd dat grijze tieten truitje aan ofzo

 10. Jos

  Vond het wel meevallen met die ‘gekte’. Ze maakt een antipathieke indruk, zou mijn vriendin niet zijn, maar daar gaat het niet om. Ze kan er niet veel over zeggen omdat ze nog aan het procederen is, en toch probeert ze antwoord te geven op het gezuig van de interviewster. Die vond ik minstens zo raar bezig, eigenlijk. En dan dat van die cola light er niet uitknippen, dat is gewoon lullig, zoeken naar, ja wat eigenlijk. Ach ja, vrouwen onderling…

 11. Irene

  Heet deze site ‘welingelichte’ kringen? Kom op zeg. Dit lag overduidelijk niet aan Mees maar aan het schenden van de gemaakte afspraken. Wat een slecht artikel.

Reacties niet toegestaan