Anouk: ”Trijntje was een beetje naïef”

Anouk was niet verbaasd toen Trijntje Oosterhuis de finale van het Eurovisie Songfestival dit jaar niet haalde. Bij RTL Late Night vertelt de zangeres dat ze niet zo blij was met de uitvoering van de zangeres. "Ik had Trijntje al gezegd dat als ze zo'n commercieel nummer wilde doen, dat het valt en staat bij hoe je eruitziet en hoe bijvoorbeeld het licht is op het podium."

"Als je dat niet goed doet, kan het gewoon dubbel en dwars verkeerd overkomen, dat heb ik letterlijk tegen haar gezegd", vertelde Anouk aan Humberto Tan. Trijntje zong op het songfestival een nummer van Anouk.

"Ik heb haar toen ook steeds gevraagd wat ze aan ging doen en toen zag ik haar ineens bij de NOS in die jurk staan", aldus Anouk over de opvallende blote jurk waar veel over te doen was. "Toen dacht ik wel: What the hell, dit gaat hem niet worden." De zangeres vertelt dat haar collega verbaasd was over de ophef rondom de jurk. "Dan ben je wel een beetje naïef."

Jammer

Anouk heeft er achteraf geen spijt van dat Trijntje een nummer van haar heeft gezongen. "Maar ik vond het later wel jammer. Ook het feit dat je met zo'n jurk aankomt, dan gaat het namelijk niet meer over het liedje." Anouk benadrukt wel dat Trijntje goed heeft gezongen. "Maar ik begreep sommige dingen gewoon niet. Dat rouwlapje dat ze aan het begin van haar gezicht trok en de manier waarop alles gefilmd werd."

Deze week werd bekend dat Douwe Bob volgend jaar namens Nederland deelneemt aan het liedjesfestijn. "Ik denk dat hij het fantastisch gaat doen. Hij heeft een supermooie stem en hij is fantastisch om naar te kijken", zegt Anouk over de zanger.