‘Bill Cosby pest en intimideert getuigen’

Bill Cosby intimideert getuigen en misbruikt zijn roem om het publiek te beïnvloeden. Dat stelt Dolores Troiani, de advocaat van Andrea Constand die momenteel een rechtszaak voert tegen de komiek wegens seksueel misbruik.

Constand en haar advocaten zijn het zat dat de komiek continu manieren zoekt om onder zijn strafzaak uit te komen. In een recente poging vrijuit te gaan protesteerde Cosby tegen het heropenen van de zaak die de twee schikten in 2006. Cosby wil dat die schikking verzegeld blijft, bovendien stelt hij dat Constand de regels overtrad door een interview in de media te geven.

Wat Constand betreft is het slechts een manier om de aandacht te verleggen. "Hij probeert de publieke opinie naar zijn hand te zetten door degenen met de meeste informatie monddood te maken." In het verzoek vraagt de advocaat niet alleen Cosby's beroep de zaak in de kluis te houden te verwerpen, juist hij zou degene zijn die misbruik maakt van de situatie en zodoende zelf de regels van de rechtbank hebben geschonden. "Hij probeert de publieke opinie naar zijn hand te zetten door degenen met de meeste informatie monddood te maken."

De roem van de tv-ster mag geen rol spelen, vinden de aanklagers. "Ondanks dat hij geld, macht en roem heeft is hij net zo goed een burger die zich aan de wet moet houden. De enige bescherming voor de slachtoffers is dat de rechtbank hen beschermt tegen de peststrategieën van Cosby."