Rudolph van Veen weg bij 24Kitchen

Televisie-kok Rudolph van Veen werkt niet meer voor kookzender 24Kitchen. Dat zei hij vrijdagavond in de talkshow Van Liempt Live op RTL Z.

Van Veen is één van de initiatiefnemers van de kookzender die twee jaar geleden geheel in handen kwam van Fox International Channels. Hij presenteerde onder meer Rudolph's Bakery. "Iedereen waar ik mee ben begonnen is weg. Fox heeft een andere visie dan ik. Het waren vijf mooie, intensieve jaren, maar nu is er ook ruimte voor iets anders,'' aldus de bekende kok.

Van Veen heeft plannen voor een nieuw kook- en bakplatform. Ook heeft hij ambities om door te breken in Duitsland en zou hij desserts en patisserie voor een breed publiek willen maken, vertelde de tv-kok.

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ko Herent

  Hier in Belgie heeft ie nooit succes gehad. Komt wat amateuristisch over tussen al onze prof tv koks.

  • Jos

   Een tv kok hoeft niet persé een goede chef te zijn, meer een ‘entertainer’. Een Jonnie Boer zul je op tv niet aantreffen; niet alleen omdat hij het daar te druk voor heeft, maar ook omdat hij zichzelf niet kan presenteren. Dat kan deze guitige nep-nicht met z’n vreselijke cupcakes wel – klaarblijkelijk appelleert hij aan iets heel anders bij de verveelde dames die op dat uur op de bank hangen.

   (in antwoord op Ko Herent)
   • Ko Herent

    Ben ik ten dele met je eens. Je hebt hier op tv (njam), sterren koks die best saai zijn. Echter de (betere) hobbykok, waaronder ik mij ook schaar, denk ik, kan wel veel meer leren. Het ligt ook wel aan het feit dat de Vlamingen het niet zo hebben op popiejopie gedrag.
    Ook een stuk chauvinisme en culinair behoorlijk ontwikkeld en georiënteerd op Frankrijk.

    (in antwoord op Jos)
    • Jos

     Och, och, dat is ook een achterhaald cliché inmiddels hoor, al is het onverminderd populair bij de rancuneuze Belgen. Nederland heeft qua toprestaurants de achterstand wel ingehaald en ook de gemiddelde Hollander is stukken beter gaan koken. Ik woon zelf in België en als ik in de rij bij de Delhaize sta zie ik dezelfde Mora snacks in de mandjes liggen hoor, om nou iedereen hier als ‘culinair behoorlijk ontwikkeld’ te presenteren….

     (in antwoord op Ko Herent)
     • Ko Herent

      Je kunt toch moeilijk het aanbod van een grote Carrefour vergelijken met een NL supermarkt. Er mogen dan wel snacks in de mand liggen maar hoeveel NL families weten een konijn te koken, om te gaan met lamsvlees. Hier liggen speenvarkens in het vacuüm van een paar kilo.
      Je kunt je beledigd voelen maar hier lopen ze toch wel even wat voor. Op tv durven ze nog iets te vieren met een Prosccootje in Nederland. Champagne is hier inmiddels geen feestdrank meer. Ligt er wel aan waar je woont natuurlijk, Borgerhout of Merksem is geen Brasschaat of het Eilandje.

      (in antwoord op Jos)
     • Jos

      Helemaal niet beledigd, het is gewoon een achterhaald stokpaardje van gefrustreerde Belgen en ik ben een Nederlander die dan níet beleefd meeknikt met je. De grootte van een supermarkt zegt niks over het menu: Amsterdammers, Rotterdammers, Hagenezen kopen hun eten op de markt, bij kaaswinkels, bij goede visboeren. Of wil je zeggen dat Belgen ook beter hun kont afvegen omdat de carrefour ook een groter assortiment pleepapier verkoopt? Heeft te maken met traditie: in je (dikke) auto stappen en inladen of op je fiets naar de markt/plaatselijke bakker. Inwoners van grote steden kopen al decennia hun lamsvlees bij de Marokkaan of Turk en maken daar een tajine van (mijn Friese vader bereidde Texels’ lam al in de jaren zeventig, zoals mijn Limburgse oom altijd knien in ‘t zuur maakte – het is daar een heel normaal gerecht)
      Speenvarken is gewoon amoreel eten, net als piepkuikens en gedwangvoederde ganzen. Niet meer van deze tijd. En ach, hoe interessant is dat grote vlees nou eigenlijk: écht goed hoef je daar helemaal niet voor te hoeven koken. Nogal makkelijk scoren en weinig uitdagend. De beste en meest interessante chefs van dit moment behalen hun eer helemaal niet uit dat soort carnivorische uitsloverij. Probeer eens wat een Alain Passard doet, dán kun je wat. Maar ja, Vlamingen en hun status-gevoeligheid…. wat dat betreft spreekt je opmerking over champagne boekdelen. Zoals Vlamingen ook graag een sjieke auto (in de goedkoopste uitvoering) op de oprijlaan van hun kitschvilla uit ’86 hebben staan. Smaak en onafhankelijk denken is ver te zoeken. Dus nee, ik woon niet dat lelijke Vlaanderen, ben je mal, ik woon natuurlijk in ‘t mooie Wallonië, tussen de aardige Belgen.

      (in antwoord op Ko Herent)
     • Ko Herent

      Goed, nou je reactie zegt voldoende. By the way, ik ben Nederlander.

      (in antwoord op Jos)

Reacties niet toegestaan