Werkstraf geëist tegen Ratelband

DEN HAAG - Positiviteitsgoeroe Emile Ratelband heeft woensdagmiddag in hoger beroep 80 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van één maand tegen zich horen eisen wegens mishandeling van zijn ex-echtgenote.

De advocaat-generaal bij het gerechtshof in Den Haag stelt dat Ratelband zijn ex-vrouw op 8 december 2013 in Rotterdam tegen beide benen heeft geschopt en een klap in het gezicht heeft gegeven. Voor dat feit werd hij in september vorig jaar door de rechtbank in Dordrecht veroordeeld tot een geldboete van 750 euro.

De vrouw heeft heimelijk geluidsopnamen gemaakt van de gebeurtenissen. Ratelband zou daarop hebben geroepen: ,,Je gaat eraan. Je denkt dat je van mij af bent, maar je komt niet van mij af. Je gaat eraan. Ik laat je kapot schieten."

Volgens de verdachte zijn die geluidsopnamen gemanipuleerd. Het OM meent dat die opnamen kunnen worden gebruikt als bewijs en de feiten kunnen worden bewezen. Het OM vindt verder dat Ratelband de gebeurtenis bagatelliseert en de verdenking in zijn richting ontkent. ,,Dit geeft weinig hoop voor de toekomst”, aldus de advocaat-generaal.