Hollywoodsterren starten actie tegen Trump

LOS ANGELES - Ruim honderd prominenten uit de Amerikaanse entertainmentindustrie hebben onder de naam United Against Hate een coalitie gevormd tegen de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump.

Onder meer Bryan Cranston, Kerry Washington, Chloe Grace Moretz, Samuel L. Jackson, Mark Ruffalo, Michael Moore en Lena Dunham ondertekenden een petitie met de kop 'Sta jij op tegen Trump en de haat die hij promoot?"

In een open brief schrijven de sterren volgens Deadline: "Wij geloven dat het onze verantwoordelijkheid is ons platform te gebruiken om het gevaar van Trump als president onder de aandacht te brengen. Donald Trump wil ons land terugvoeren naar een tijd waarin angst voor geweld zorgde, waarin hebzucht discriminatie in de hand werkte en waarin de staat vooroordelen over achtergestelde gemeenschappen opnam in de wet."

Buitengesloten

In het document is een lijst opgenomen van groeperingen die volgens de ondertekenaars in Trumps plannen worden buitengesloten en gedupeerd. "Sommigen van ons horen bij de groepen die worden aangevallen door Trump. Sommigen niet. Maar de geschiedenis heeft bewezen, dat het vaak maar een kwestie van tijd is voor 'de ander' in 'ik' verandert."

De coalitie eindigt het statement met een oproep. "Wij vragen elke Amerikaan om zich achter ons te scharen, om aan de goede kant van de geschiedenis te staan, om de macht van onze stem te gebruiken om Donald Trump en de hatelijke ideologie waar hij voor staat te verslaan."