Rutte belt Albert Verlinde over zijn afscheid

HILVERSUM - Premier Mark Rutte heeft maandag telefonisch contact gezocht met Albert Verlinde naar aanleiding van het nieuws dat de entertainmentdeskundige stopt bij RTL Boulevard. Rutte kijkt regelmatig naar het programma, zei Albert Verlinde in de tv-uitzending waarin hij zijn vertrek na vijftien jaar toelichtte.

''RTL en ik gaan niet uit elkaar. We zijn nog aan het praten'', zei Albert, die op 26 augustus voor het laatst achter de desk zit. ''Ik blijf dus nog tien dagen. Het voelt als een logisch moment. Het is straks precies vijftien jaar geleden. Ik heb meer dan 2600 afleveringen gedaan. Het is mooi geweest, zeker als RTL Boulevard binnenkort vanuit de nieuwe studio aan het Leidseplein in Amsterdam wordt gemaakt. Er gaat daarmee van alles veranderen."

Albert Verlinde weet niet door wie hij wordt opgevolgd, maar heeft wel een tip voor zijn opvolgers: "Je moet mij niet vervangen, maar je eigen ding doen."

Albert heeft een aantal maanden nagedacht over zijn afscheid bij RTL Boulevard. Begin vorige week werd zijn besluit definitief. Maandag lichtte hij zijn collega's in. ''Dat heb ik als emotioneel ervaren'', zei Verlinde. ''De afgelopen vijftien jaar zijn in al een roes voorbij gevlogen. Ik heb er veel plezier aan beleefd en dat zal ik missen."