Femke Halsema klaagt dat ze te weinig geld verdient

Femke Halsema is sneu. Niet omdat haar partij met de grond gelijk is gemaakt, maar omdat ze te weinig verdient. Op Twitter klaagt ze haar nood over al die bedrijven die haar wel iets willen laten doen, maar daarvoor niet willen betalen. Als die zouden betalen zou ze veel meer verdienen. Halsema: "Ik denk dat ik heel wat meer kan maken maar mensen denken ook vaker dat ik geen inkomen nodig heb." Over die opdrachtgevers die niet voldoende willen schuiven: "En vervolgens de verontwaardigde verwijzing naar de noodlijdendheid van hun instelling/bedrijf: joh, ga dan zelf gratis werken". Het gaat Halsema niet om zichzelf, maar om haar kinderen: "Echt, ik ben dol op bloemen, maar die kan ik mijn kinderen niet te eten geven." Halsema laat ons weten dat ze als oud-Kamerlid geen wachtgeld ontvangt: "Ik werk voor mijn brood".  

19 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Har Davids

  Femke, welkom in de echte wereld. Nu weet je ook eens hoe het leven voor niet-politici is, wij voelen ons ook wel eens ondergewaardeerd en onderbetaald. Je hebt een aardig wachtgeld, dus misschien leef je op te grote voet. Of had je vast een voorschotje genomen op de verwachte klusjes na het verlaten van de politiek?

 2. Allard Hartkamp

  Leugenachtig artikeltje dit! Echt onder de maat. Nergens in de tweet van mevrouw Halsema stond dat ze te weinig verdiend. Het was alleen een terechte klacht van een zzp’er over opdrachtgevers die ervan uit lijken te gaan dat zelfstandigen voor hun lol werken.

 3. Jeroen Biegstraaten

  Nee, ze mag best knap beloond worden als ze waardevol werk levert.
  Daar heeft ze gelijk in.
  Los van wat ze aan wachtgeld krijgt en of ze nou wel of niet gekort wordt als ze bijverdient,mag ze gewoon geld naar waar vragen.
  Dat is ondernemen.
  Stel je voor dat we allemaal zo zouden reageren,als die bedrijven,ik geef de bakker maar wat minder voor zijn brood omdat ik minder inkomen heb…dat wordt wat zeg.

  Ik ben geen Femke of GL fan ,maar ze heeft wel een punt.

 4. Joe Soe

  Makkelijke content weer hoor. Een tweetje op je eigen manier interpreteren en opleuken.

 5. MH

  wat een type toch he? handje ophouden voor wachtgeld zonder er ook maar iets voor te hoeven doen. Als ze nu zzp ‘r is, direct stoppen met dat wachtgeld! Een zzp’r in NL krijgt ook niet ongelimiteerd een 100K per jaar voor iets wat ze jaaaaaaaren geleden hebben gepresteerd. kijk om je heen zieligert, en ga de voedselbank helpen! GRATIS!!!!!

 6. Boze Buurman

  Het gaat er niet om dat Femke Halsema zielig is. Dat is ze niet. Het gaat erom dat bedrijven denken dat ze ZZPers wel voor niets of voor bijna niets kunnen laten werken, omdat de opdrachten leuk en interessant zouden zijn. Daar heeft niet alleen Femke Halsema last van, daar hebben alle ZZPers in meerdere of mindere mate last van.
  En natuurlijk willen ZZPers graag leuk en interessante opdrachten, maar ZZPers moeten ook gewoon de huur en de hypotheek betalen, en hun kinderen moeten ook eten. Dat is het probleem wat Femke Halsema terecht aansnijdt.

 7. KarsVeling

  Geweldige journalistiek weer. En zo welingelicht! Femke Halsema krijgt/wil geen wachtgeld. Is niet echt geheim, want is al maanden bekend en over geschreven.

 8. Jaap Walhout

  Beetje laf om de tekst over het (vermeende) wachtgeld van Femke Halsema te veranderen. Je kunt ook gewoon onder het artikel zetten “Update:” met daarachter de laatste zin.

  Qua tekstopbouw komt die laatste zin nu een beetje uit de lucht vallen. Niet sterk dus.

 9. KritischeMassa

  Femke Halsema, Wie neemt haar nou nog serieus

  Mevrouw “gemengde scholen zijn een rijkdom, maar mijn eigen kinderen haal ik er wel vanaf want mijn kinderen zijn geen experiment”

  Nee die van mij wel zeker. Mijn god, zo’n domme gans zou geen platform mogen hebben, die moet gewoon de afwas doen, meer niet…

 10. Dirk Zeeman

  Flauw en suggestief artikeltje.

 11. Karel SPoorman

  Ja meid, welkom in de echte wereld waar de minimumloner en de uitkerings”genieter” al jaren mee te maken heeft.

 12. Herman Cain

  Beste Femke, er zijn heel veel mensen in dit land die van 1500 euro netto per maand of zelfs minder een gezin moeten runnen. Ik weet zeker dat je dit bedrag al minimaal verdient. Dus…… wat wil je zeggen?

  Welkom in de echte wereld.

  Ik hoop dat je de volgende keer een paar keer achter de oren krabt voordat je met die briljante GroenLinks ideeën komt van nog meer energiebelasting op elektriciteit en gas, 28cent kilometerheffing en nog meer accijns en heffingen op brandstof en vlees etc. Dat maakt het dagelijkse leven voor die grote groep mensen die ik net noemde alleen maar duurder en onbetaalbaarder. Je raakt nooit de rijken, geloof me. Daarom heeft GL net met de restzetels van PvDA met moeite 4 zetels kunnen halen. Of met andere woorden is weggevaagd.

 13. marianne martens

  Femke, hoe komt het nu toch dat je zelf zoveel de publiciteit opzoekt, waarom behoren wij dit te weten!!!!
  er zijn genoeg ondernemers die wel willen betalen. Misschien zit je in het verkeerde circuit?
  Ga Jolanda Sap adviseren, toch maar, niet!!!!! Ik denk dat het beter is dat Jolanda Sap helemaal het roer overneemt en zelf het schip bestuurd. Kan ze heel goed zelf. Heeft een goed programma ( niet gestemd, hoor) met punten die er ook echt toe doen in de huidige samenleving.

 14. Marcel Wien

  Femke, dit is geen journalist die het geschreven heeft. Duidelijk toch?

 15. Marcel Wien

  Femke, dit is duidelijk geen journalist die dit geplaatst heeft. Eerder een relnicht uit die naar het Harense feestje ging. Laat gaan.

 16. tjark reininga

  Femke Halsema klaagt niet dat ze te weinig verdient, maar dat ze te veel verzoeken krijgt van mensen en bedrijven die denken dat ze wel voor niets wil werken.

 17. Pieter Knelissen

  Haha, de ozo gewenste marktwerking doet z’n werk.

Reacties niet toegestaan