Patty Brard leest André Hazes de les

Patty Brard heeft in haar column in Weekend flink uitgehaald naar André Hazes. De presentatrice vindt het niet kunnen dat hij alle banden met zijn moeder en zus Roxeanne heeft verbroken.

"Tot nu toe heb ik erover gezwegen, maar van de week knapte er iets in mij", schrijft Patty, die al jaren bevriend is met de familie Hazes. "Misschien komt het wel door de vergelijkbare situatie waarin ik met mijn eigen dochter verkeer, dat alles wat Dré roept in de pers aangaande zijn moeder en zusje zo verschrikkelijk hard binnenkomt bij mij. Maar toen ik hem op zijn albumpresentatie hoorde zeggen, naast de gereserveerde kruk met een biertje erop voor zijn vader, dat hij in de rare situatie verkeert dat hij geen ouder heeft op zo’n bijzonder moment, brak ik."

"Zeg niet dat je geen ouder hebt, want die heb je wel, of je dat nou wilt of niet", vervolgt Patty. "Het is een onnodige en ongepaste opmerking. Als je geen contact meer met je moeder wilt, laat haar dan ook met rust. Kwets haar niet onnodig, je weet hoe ze zich momenteel voelt en hoe ze al onnodig gekwetst is. Je hebt wel degelijk een ouder, van wie we allemaal weten dat het haar ontzettend veel verdriet doet dat ze er niet bij is."

Een moeder wil volgens Patty geen ruzie met haar kind. "Dat knaagt aan je, elke dag weer. Ook mama Hazes zal haar fouten gemaakt hebben, net als ik die heb gemaakt met mijn kind, en als het allemaal zo erg is dat het contact totaal verbroken moet worden, is dat prima. Maar laat het dan ook rusten. Moeders zijn ook mensen", besluit ze.