Kraantje Pappie verbrak relatie vanwege hit (maar ging terug)

Toen Kraantje Pappie bekend werd, verbrak hij zijn relatie om met volle teugen van het leven als BN'er te genieten. Dat vertelt de rapper in Viva.

De muzikant, die eigenlijk Alex van der Zouwen heet, had drie jaar een relatie toen zijn eerste single in de Top 40 belandde. "Toen ben ik eruit gestapt. Ik durf nu ook hardop te zeggen dat dat toen mijn enige reden was. Fucking lelijk", bekent hij. “Ik dacht dat ik heel veel misstappen zou begaan als ik in een relatie zou zitten. Toen Waar is Kraan ontplofte en ik ineens een bekende Nederlander was, werd het leven in één klap rock-’n-roll met alles wat daarbij komt kijken. Mensen die voor je rennen, gillende meisjes, geld op de bank. Ga daar maar eens mee om."

Uiteindelijk veranderde de rapper van gedachten. "Het was verslavend en makkelijk om het Kraantjemasker 24/7 te blijven dragen. Zo rond mijn tweede album dacht ik: wacht even, is Alex er ook nog? Wie is dat eigenlijk?” Hij ging naar eigen zeggen met hangende pootjes terug naar zijn vriendin. "Gelukkig heeft ze het me kunnen vergeven. Ik heb veel geluk gehad en ben nu gelukkiger dan ooit.”