Martijn Koning viel in 3 maanden 20 kilo af

Cabaretier Martijn Koning stopte een jaar geleden drastisch met een ongezonde levensstijl. ''Ik ben in één keer met alles gestopt. Na drie maanden was ik al 20 kilo kwijtgeraakt door heel gericht te trainen en op mijn voeding te letten. Ik slaap nu fantastisch en sta niet meer hijgend op het podium'', vertelt Martijn in de VIVA.

''Lange tijd ging ik heel slecht. Ik was overspannen, had stress en was fysiek en geestelijk ongezond'', vertelt Martijn over de reden van zijn besluit het roer om te gooien.

''Ik zoop me de pleuris, blowde vaak, zat aan de drugs en rookte twee pakjes sigaretten per dag. In mijn hoofd kon ik ook nooit één biertje, sigaretje of koekje doen. Deed ik dat, dan stond ik meteen aan en ging ik helemaal los. Ik vrat in mijn eentje zo vijf donuts met zo'n glazuurlaagje op. En dat elke dag."

De presentator van Celebrity Stand-up en sidekick van RTL Late Night vond zichzelf 'veel te dik'. "Ik heb altijd gebasketbald, gevoetbald en gehockeyd, maar op een gegeven moment ging ik vaker voorstellingen doen, na afloop drinken en eten en dan verandert de boel." Met behulp van een personal trainer wist Martijn het tij te keren. ''Ik ben bang dat het met mij een heel andere kant op was opgegaan als ik hem niet had opgezocht."