GTST-exit (‘je bent te oud’) was mokerslag voor Elvira Out

Elvira Out heeft enorme moeite gehad met haar vertrek twee jaar geleden uit Goede tijden, slechte tijden. De actrice, die de rol van Bianca Bouwhuis speelde, werd uit de serie geschreven omdat er meer behoefte was aan jongere acteurs.

"De dag van de mededeling had ik toevallig een afspraak met mijn vriendinnenclubje. Daar heb ik de hele avond zitten janken", vertelt Elvira woensdag in het AD. "Ik voelde me een loser. Alsof je vriendje het uitmaakt, terwijl jij nog hartstikke verliefd bent. Onmacht. Het was een heftige tijd, want mijn vader was in die tijd ook ongeneeslijk ziek. Hij leed aan kanker."

Elvira wilde daarom niet dat haar personage aan kanker zou overlijden. "Ik trok het niet als ik moest gaan spelen dat ik ziek werd, aan de chemo zat, terwijl mijn vader echt aan dat gevecht bezig was. De schrijvers zijn me toen tegemoetgekomen. Bianca stierf aan ALS, ook een rotziekte."

Om haar GTST-exit te verwerken heeft ze er nu een toneelvoorstelling over gemaakt. "Hoewel het een rotervaring was, zag ik ook dat het een goed verhaal was voor een voorstelling", aldus Elvira. "Ik was gewend geraakt aan een bepaalde status en succes. Voor je het weet ga je daar in geloven. Ineens wordt dat je afgenomen. Wie ben je dan nog? Kill Your Darlings heet het stuk, want dat gebeurt vanaf een bepaalde leeftijd. Dat is pijnlijk, maar levert ook weer nieuwe kansen op."