Petitie: racistische standbeelden vervangen door beelden van Britney Spears

Fans van Britney Spears zijn in haar geboortestaat Louisiana een petitie begonnen om oude standbeelden te vervangen met die van de 35-jarige zangeres. Het gaat om standbeelden van leiders van de Confederatie, de afscheidingsbeweging tijdens de Amerikaanse burgeroorlog.

De initiatiefnemers vinden dat de standbeelden - vaak mannen op paarden - van de Confederatie geen helden vertegenwoordigen. Ze willen liever een eigentijdse held, of in dit geval heldin, afkomstig uit Louisiana vereren. "Britney heeft niet alleen haar talent al bewezen, ze heeft ook tegenslagen weten te overwinnen, zoals de problemen met haar geestelijke gezondheid", leest de petitie.

Sinds de veelbesproken protesten van neonazi's in Charlottesville is er discussie in de VS over symbolen, zoals de vlag en standbeelden van de Confederatie, die deze groepen vaak gebruiken en vereren.

Dinsdag hadden 725 mensen de petitie om de beelden te vervangen getekend. In de Amerikaanse staat Virginia startte een petitie om het standbeeld van de voormalige generaal Robert E. Lee van de Confederatie te vervangen met rapster Missy Elliot.