Masmeijer: ik ben heel dom geweest

Frank Masmeijer heeft bij RTL Late Night de vloer aangeveegd met documentairemaker Thijs Zeeman. De oud-presentator kan zich niet vinden in de documentaire die Zeeman over hem heeft gemaakt. Naast de documentaire is er ook een boek verschenen waarin de van cocaïnehandel verdachte Masmeijer zijn verhaal vertelt.

Hij schreef het boek omdat hij vond dat hij geen kans kreeg zijn kant van het verhaal te vertellen. “Er is veel shit over mij geschreven en daar kan ik niks aan doen”, zegt hij. “Ik ben geen net ventje, maar veel dingen zijn niet waar. Ik wilde mijn verhaal vertellen. Ik wilde het van me afschrijven.”

Het boek is geen halve bekentenis, zegt Frank. Hij geeft wel toe dat hij fouten heeft gemaakt. “Ik heb ook niet de gevolgen voorzien.” Frank vraagt zich nu nog steeds af waar hij nu precies in verzeild is geraakt. Tegen presentator Humberto Tan vertelde hij dat het pas tijdens de politieverhoren tot hem doordrong dat hij goed fout zat. “Ik ben heel dom geweest.”

Toekomstplannen heeft Frank niet echt. “Maar ik wil mezelf wel rehabiliteren.” Verder denkt de oud-presentator niet dat hij wordt vrijgesproken. “Als ik maar niet meer terug hoef in de cel.” Eerst wil hij weten waar hij aan toe is. “Dat kan pas na 13 oktober, want dan is de uitspraak.” Bang dat de inhoud van het boek invloed heeft op een eventuele straf is Frank niet. “Er staat niets in dat de rechter niet al weet.”

De documentaire van Zeeman wordt overigens donderdagavond uitgezonden door SBS6.