Weinstein smeekte collega’s per mail om hulp

Harvey Weinstein vroeg per e-mail aan topproducenten in Hollywood om hem te hulp te schieten. De verzonden smeekbede lekte maandag uit naar Amerikaanse media. Weinstein belooft in de mail in therapie te gaan en vraagt om een tweede kans. De Hollywoodproducent wordt beschuldigd van jarenlange seksuele intimidatie van medewerksters en actrices.

"Geef me de tijd om in therapie te gaan", vraagt Weinstein in de uitgelekte mail. "Laat me niet ontslagen worden. Het enige wat ik nodig heb is dat de filmindustrie achter me staat", vervolgt de e-mail die kort voor het ontslag van de producent werd verzonden aan diverse Hollywoodproducenten en directeuren van filmmaatschappijen. "Ik vraag je wanhopig om hulp, als ze me ontslaan zal mijn bedrijf kapot gaan", aldus de geplaagde producent.

Volgens The Hollywood Reporter hebben meerdere topspelers in Hollywood, onder wie de voormalige directeur van Disney Jeffrey Katzenberg, negatief gereageerd op het verzoek van Weinstein. Anderen negeerden de smeekbede simpelweg.

Het door Harvey Weinstein mede-opgerichte productiehuis The Weinstein Company maakte zondag bekend dat ze hun ceo met onmiddellijke ingang ontslaan. Dit nadat de krant The New York Times openbaarde dat Harvey Weinstein jarenlang vrouwen ongewenst en seksueel intimideerde. In Hollywood is met afkeuring gereageerd op het schandaal.

Apple

Volgens Deadline speelt het schandaal rond mede-oprichter Weinstein de eerste productie parten. Apple zou maandag aan The Weinstein Company hebben laten weten dat ze afzien van het maken van een achtdelige serie over het leven van Elvis Presley. De show verkeerde in de ontwikkelingsfase maar Apple zou gezien het schandaal afstand willen nemen van het productiebedrijf van Harvey Weinstein.