George Clooney ontkent beschuldiging actrice

George Clooney ontkent iets te maken te hebben met het dwarsbomen van actrice Vanessa Marquez nadat deze onthullingen had gedaan over seksuele intimidatie.

Marquez, die een rol speelde in de ziekenhuisserie ER in de jaren negentig, zou in die periode op een zwarte lijst zijn gezet. Dat zou gebeurd zijn nadat ze een boekje had open gedaan over seksuele intimidatie op de set van de serie, waarin Clooney als dokter Doug Ross furore maakte.

In een tweet schreef Marquez eerder deze week dat George Clooney had geholpen om haar op de zwarte lijst te krijgen.

"Ik had geen idee dat Vanessa op een zwarte lijst stond", zegt Clooney in een verklaring waarover Deadline bericht. "Ik geloof haar op haar woord. Ik was geen schrijver, producer of regisseur van de serie. Ik had niets te maken met de casting. Ik was niet meer dan een acteur. Als haar is verteld dat ik iets te maken had met haar carrière dan is dat gelogen. Ik kon en ik wou haar carrière niet beïnvloeden", aldus de acteur.

George Clooney sprak onlangs in een interview met Daily Beast harde woorden over de situatie rond filmproducent Harvey Weinstein, die door meerdere actrices wordt beschuldigd van seksuele intimidatie. Hij noemde de situatie ''Verontrustend op een heleboel niveaus, onverdedigbaar.''