Krant zegt sorry voor photoshop haar van Solange Knowles

De Britse krant The Evening Standard heeft excuses aangeboden voor het aanpassen van een foto van Solange Knowles. Op de cover van een bijlage van de krant was een kunststuk van vlechten dat zij op haar hoofd droeg verwijderd.

Het beeld was geplaatst bij een interview met de zangeres dat onder meer ging over de betekenis van haar en vlechten voor Afro-Amerikaanse vrouwen. Het zusje van Beyoncé reageerde dan ook boos toen ze het coverbeeld onder ogen kreeg. Op Instagram plaatste ze dit weekend de originele foto met het bijschrift DTMH, een afkorting voor Don't Touch My Hair, een nummer van haar album A Seat At The Table.

De krant liet zondag in een statement weten: "We waren erg blij met een interview met de geweldige Solange Knowles en de kans om haar te fotograferen. Daarom spijt het ons enorm dat het uiteindelijke resultaat onrust en belediging heeft veroorzaakt. Het beeld is aangepast voor vormgevingsdoeleinden, maar we hebben duidelijk de verkeerde beslissing gemaakt en we bieden Solange onze nederige excuses aan."