Collega’s geven Spacey van onder uit de zak

Rose McGowan en andere beroemdheden hebben Kevin Spacey op social media bekritiseerd omdat hij afbreuk doet aan zijn excuses aan Anthony Rapp, door tegelijkertijd als homo uit de kast te komen.

McGowan was onlangs veel in de media omdat zij, net als vele andere actrices, filmmagnaat Harvey Weinstein heeft beschuldigd van seksueel misbruik. Nu trekt ze van leer tegen Spacey nadat Anthony Rapp hem via Twitter beschuldigde van seksuele intimidatie. Dat gebeurde toen de acteur uit Star Trek nog maar veertien jaar oud was.

Spacey twitterde vervolgens dat hij het meer dan verschrikkelijk vond om het verhaal te horen, en bood zijn excuses aan, hoewel hij zich het incident niet herinnerde. In hetzelfde bericht kwam de House of Cards-ster uit de kast als homo, nadat hij jarenlang zweeg over zijn seksuele geaardheid.

Verkeerd

Dat viel verkeerd bij veel beroemdheden, omdat ze vonden dat hij daarmee afbreuk deed aan zijn excuses. McGowan twitterde een oproep aan de media om de focus op het slachtoffer te houden. Will&Grace-ster Debra Messing twitterde aan Rapp dat ze hem heel dapper vond, en dat haar hart brak om die veertienjarige jongen. Ook acteur Richard Lawson, schrijver Dan Savage en comédienne Wanda Sykes veroordeelden de reactie van Spacey.

Acteur Billy Eichner twitterde: “Kevin Spacey heeft zojuist iets uitgevonden dat nog niet eerder bestond: een slecht moment om uit de kast te komen.”