Bedenker Mad Men nu ook beschuldigd

Het blijft misbruikbeschuldigingen regenen in Hollywood. De bedenker van de succesvolle serie Mad Men, Matthew Weiner, wordt er door voormalig scriptschrijver Kater Gordon van beschuldigd dat hij onzedelijke opmerkingen heeft gemaakt.

Gordon moest in 2008 een avond laat doorwerken met Weiner en volgens de vrouw zei hij toen "dat ze het aan hem verplicht was zichzelf naakt te vertonen." Een woordvoerder van Weiner ontkent dit met klem: "Hij kan zich niet herinneren een dergelijke opmerking gemaakt te hebben. Het zijn sowieso geen teksten die hij zou uitkramen."

De vrouw voelde zich bedreigd en gekleineerd toen ten tijde van het voorval. Uit angst haar baan te verliezen, hield Gordon haar mond tegen collega's. Het Harvey Weinstein-schandaal gaf haar naar eigen zeggen de moed om met haar verhaal naar buiten te treden. De script-schrijver won in 2009 een Emmy voor haar tekstbijdrage aan Mad Men, maar is momenteel niet langer meer werkzaam in de televisiewereld. Na het derde seizoen hield haar loopbaan bij Mad Men op.