Amazon gaat tv-serie maken van The Lord Of The Rings

Amazon heeft de strijd om de televisie-rechten van The Lord Of The Rings 'gewonnen' van HBO en Netflix. Alle drie de bedrijven waren door het Tolkien Estate benaderd om te praten over een prequel van Tolkien's Fellowship Of The Ring. Volgens insiders zou Amazon een bedrag van ruim 215 miljoen euro betaald hebben om een aantal seizoenen de serie te mogen maken. Er kunnen eventueel nog spin-offs bij komen.

Het gaat hierbij puur om de wereldwijde rechten; de kosten voor de ontwikkeling, productie en acteurs komen daar nog bovenop. "The Lord Of The Rings is een cultureel fenomeen, dat de fantasie van fans wereldwijd heeft gegrepen via literatuur en het witte doek," aldus Sharon Tal Yguado, die binnen Amazon verantwoordelijk is voor de gescripte series. " Wij zijn vereerd dat we deze samenwerking mogen aangaan."

Matt Galsor, een woordvoerder van het Tolkien Estate, sprak eveneens zijn tevredenheid uit: "Wij zijn verheugd dat Amazon de allereerste televisieseries van The Lord Of The Rings gaat produceren. Ze hebben fantastische ideeën die gebaseerd zijn op het originele werk van J.R.R. Tolkien."