Tieneridool David Cassidy (67) overleden

Beroemd
door anp
woensdag, 22 november 2017 om 3:54
1511319365
David Cassidy (67) is overleden in bijzijn van zijn naasten, meldt The Hollywood Reporter. Cassidy lag al enkele dagen in kritieke toestand in een ziekenhuis in Fort Lauderdale en werd in een kunstmatig coma gehouden. Het voormalig tieneridool werd vorige week opgenomen en zijn toestand verslechterde daarna snel. Meerdere organen zouden niet meer werken. Volgens artsen had hij snel een nier- of levertransplantatie nodig om te kunnen overleven. De familie van David verzamelde zich rondom zijn ziekenhuisbed om hem te steunen.
In februari kreeg de zanger en acteur de diagnose dementie. Het was geen verrassing aangezien zijn opa en moeder ook dement werden. Hij besloot daarna te stoppen met toeren om zich te focussen op zijn ‘gezondheid en geluk’. “Ik wil focussen op wat ik ben, wie ik ben en wie ik ben geweest, zonder afleidingen. Ik wil liefhebben. Ik wil van het leven genieten”, zei hij toen.
De zanger begon zijn carrière in de jaren zeventig bij de Amerikaanse muzikale sitcom The Partridge Family. Cassidy verscheen in verschillende series op televisie en werd zelfs genomineerd voor een Emmy voor zijn rol in Police Story. Toch was Cassidy vooral bekend om zijn muziek. De popzanger had verschillende hits zoals Cherish, Come On Get Happy en I Think I Love You.