Zuid-Afrikaanse gekroond tot Miss Universe

Miss Zuid-Afrika Africa Demi-Leigh Nel-Peters mag zichzelf Miss Universe 2017 noemen. De beauty werd in Las Vegas gekroond als 66e winnares van deze competitie. Ze volgt hiermee Iris Mittenaere uit Frankrijk op, die vorig jaar tot mooiste van het universum werd gekroond.

Demi-Leigh's combinatie van 'beauty & brains', aangevuld met haar persoonlijkheid, waren doorslaggevend in de zenuwslopende competitie, die al dagen gaande was in de beroemde Amerikaanse gokstad. Naast het geven van interviews, moesten de Missen ook een aantal rondes lopen in badpak en galajurk voorafgaand aan de grote live-show. De jury koos uiteindelijk 12 finalisten en via een wereldwijde stemming kregen nog vier andere dames een wildcard voor de finale.

De kersverse Miss Universe is de tweede Zuid-Afrikaanse die wint, na Margaret Gardiner in 1978. Miss Colombia Laura González werd tweede en Miss Jamaica Davina Bennett behaalde de derde plaats. De Nederlandse deelneemster Nicky Opheij was al eerder in de competitie uitgeschakeld, zij haalde de finale niet.