Ook Salma Hayek vaak seksueel lastiggevallen door Weinstein

"Harvey Weinstein was een gepassioneerde cinefiel, iemand die risico's nam, een ontdekker en vader van filmtalent, een liefhebbende vader en een monster." Actrice Salma Hayek onthulde woensdag in The New York Times dat ook zij veelvuldig seksueel is lastiggevallen door de filmbaas.

De Mexicaanse actrice (51) zegt in een opinieartikel in de krant tientallen malen tot seksuele handelingen te zijn gedwongen door de nu 65-jarige Weinstein. Ze heeft daarover jarenlang niets gezegd. "Eenmaal heeft hij zelfs gedreigd me te vermoorden", schrijft ze.

"Helaas pas nadat vele andere vrouwen het gedrag van de filmbaas hebben opgebiecht, heb ik de moed gekregen mijn verhaal te doen. Het lijkt wel of ik mezelf heb 'gebrainwashed' met het idee dat ik de ellende zonder kleerscheuren heb doorstaan", schrijft ze verder.

Hayek zegt dat ze besloten heeft haar verhaal te doen nadat haar goede vriendin, de actrice Ashley Judd, haar aanspoorde dit te doen. Hayek speelde onder druk van Weinstein een erotische scène met Judd in de film Frida. Ze was voor haar rol in die film genomineerd voor een Oscar.