Luizenmoeder best bekeken programma NPO3 ooit

Met de kijkcijfers van zondag heeft het programma De Luizenmoeder een nieuw record gevestigd. Met bijna 3,5 miljoen kijkers is de vierde aflevering van de hitserie het best bekeken NPO3-programma van de afgelopen tien jaar.

Dat heeft de Stichting Kijkonderzoek maandag gemeld. In 2008 werd een nieuw meetsysteem ingevoerd dat ‘lineair’ kijken (op de avond zelf) loskoppelde van ‘uitgesteld kijken’ (kijken in de dagen na de uitzending). Sinds dit systeem wordt gehanteerd is De Luizenmoeder van zondag het best bekeken programma.

In de top 25 van NPO3 over de afgelopen tien jaar staat slechts één ander niet-voetbalprogramma; op plaats 19 staat aflevering 3 van De Luizenmoeder, met 2,5 miljoen kijkers. De best bekeken sportwedstrijd op NPO3 over deze periode was de finale van de Champions League tussen Barcelona en Manchester United op 28 mei 2011. Hier keken bijna 3,4 miljoen mensen naar.

Andere wedstrijden die in de top 5 staan, zijn EK-kwalificatiewedstrijden van Oranje uit 2015. De Luizenmoeder, met Jennifer Hoffman en Henry van Loon, vertelt over de besognes van Juf Ank, schoolmeester Anton en moeder Hannah op basisschool De Klimop.