Britt Dekker maakt opnieuw diepe indruk bij DWDD

Britt Dekker heeft opnieuw diepe indruk gemaakt bij De Wereld Draait Door. Ze kwam eigenlijk om te praten over haar succesvolle vlogs over paarden, maar raakte iedereen met haar openhartige verhaal over haar vader.

“Ik weet niet of ik er heel goed over kan vertellen, want soms word ik wel verdrietig”, begon Britt. Ze vertelde over het donorpasje dat haar vader in zijn portemonnee had en dat ze het zo tegenstrijdig vond dat er over zijn organen werd gesproken, toen zij hem alleen maar terug wilde. Toch besefte ze dat het leven voor hem weliswaar voorbij was, maar dat anderen dankzij hem verder zouden kunnen leven. “Hij was niet meer te redden”, zei Britt. “En nu heeft hij inmiddels al zes levens gered. Dat vind ik wel heel cool.”

Ze werd emotioneel toen ze zich uitsprak voor het actief donorschap. “Als je niet wilt dat je organen worden afgestaan, dan neem je toch lekker effe moeite om dat briefje in te vullen”, zei ze. Ze kreeg luid applaus. “Mijn vader had helaas gerookt, dus zijn longen waren een beetje weg”, zei Britt. “En hij had al vier keer een hartinfarct gehad, dus het hart was ook niet echt meer te gebruiken. Maar ja”, besloot ze lachend. “Toch een nieuw leven gekregen!”