Songfestivalkenners zijn het niet eens over lied Waylon: “Deze song is te gedateerd”

Gisteravond is het Waylon dan eindelijk gelukt om zijn songfestivalnummer bekend te maken. Vijf dagen lang speelde hij bij De Wereld Draait Door elke avond een liedje van zijn nieuwe album om uiteindelijk gewoon zelf zijn favoriet te kiezen. Outlaw in ‘Em is het lied waar hij mee naar het Eurovisie Songfestival gaat. De scheurende stem van de countryzanger klinkt in ieder geval lekker.

Kenner Daniël Dekker ziet het dan ook wel zitten met het ouderwetse rock-‘n-roll-nummer. Bij RTL Nieuws noemt hij het een ‘opvallend en onderscheidend’ lied. “Iets dat totaal niet lijkt op wat we de afgelopen jaren hebben ingezonden. Maar het is wel echt 100 procent Waylon, wat zijn kansen op een goede notering verhoogt.” Dekker ziet de laatste jaren bij het liedjesfestijn een verschuiving naar authentieke songs die passen bij de vertolker. Hij schat de kansen voor Waylon dan ook hoog in. “We komen hier zeker de halve finale mee door. Ik durf nog wel in te zetten op een top 10-notering, misschien wel hoger als alles klopt.”

Muziekrecensent van het AD, Stefan Raatgever, denkt daar iets anders over. Eerder zei hij over het nummer: “Outlaw in ‘Em biedt Waylon de gelegenheid vocaal te etaleren wat hij kan. En dat is veel. Maar wil je op het Eurovisie-podium met rock scoren, dan moet die van moderne topkwaliteit zijn. Deze song is te gedateerd. Eerder Bon Jovi aan het einde van de jaren 80, dan een Songfestival-winnaar.” En:  “Deze scheurende ode aan de bandeloosheid past prima in zijn eigen repertoire, maar zou op het Songfestival-podium vrijwel gelijk staan aan zelfmoord.”

Bron(nen):   RTL Nieuws  AD