Dochter van Elvis bankroet: zo jaag je er 300 miljoen door heen

Je zou denken dat je aan 300 miljoen dollar de rest van je leven genoeg hebt, maar dat geldt niet voor Lisa Marie Presley. Ze erfde het complete fortuin van haar vader Elvis, een van de grootste artiesten ooit. Nu is Lisa (50) bankroet.

Toen Elvis in 1977 overleed, kreeg ze de beschikking over 300 miljoen dollar. Ze jaagde het er in veertig jaar tijd door heen en zit nu op zwart zaad, zo bleek toen haar vierde ex-man 40.000 dollar aan alimentatie eiste per maand. Ze had het niet.

Waar ze al die miljoenen gelaten heeft? De Telegraaf somt op: honderd miljoen ging naar een dubieuze ex-manager, tien miljoen moest nog naar de belasting. Er was een hypotheekachterstand van zes miljoen op een villa in Londen. Verder waren het vooral exorbitante uitgaven aan allerlei zaken. Zo zijn er diverse afkickcentra rijk geworden van de dochter van Elvis, gaf ze extreem extravagante feesten, droeg de duurste diamanten, exclusieve jurken en onbetaalbare schoenen. En natuurlijk als afkickcentra rijk van je worden dan zijn er ook nog een heleboel drugshandelaren naar wie veel geld is gegaan.

Gelukkig hoeft ze nu niet bij de McDonald’s te gaan werken. Uit de nalatenschap van haar vader ontvangt ze zolang ze leeft elke maand 100.000 dollar. Maar dat wordt krap voor Lisa Marie. Er zijn tijden geweest dat ze zo’n bedrag in anderhalve seconde uitgaf.

 

Bron(nen):   De Telegraaf