Ook broer van Gordon woedend over boek: “We zijn vroeger helemaal niet misbruikt”

De lijst met mensen die woedend zijn over Gordons biografie blijf groeien. Ook broer Johny Heuckeroth doet een duit in het zakje. Hij voelt zich diep gekwetst door de manier waarop Gordon over zijn jeugd spreekt.

Zo schrijft de zanger onder meer: “Ik ben misbruikt, van mijn zevende tot mijn twaalfde. Het was een familielid. Ik vermoed dat bijna alle kinderen in ons gezin zijn misbruikt.” Gordon weigert te zeggen door wie. “Dat zegt genoeg,” aldus broer Johny. “Daarnaast vertelt Gordon dat al zijn broers en zussen misbruikt zouden zijn. Wat een onzin! Zulke dingen kun je toch niet opschrijven? Ongelooflijk!”

Hij noemt het verhaal over zijn jeugd pure fantasie. “Die faliekante leugens over mijn vader en moeder doen veel pijn. Dat gaat echt te ver! Dat had hij echt niet moeten doen. Zo omschrijft hij mijn vader als een gewelddadige alcoholist. Gordon is niet goed. Hij heeft zelf het honderdvoudige gezopen van wat mijn vader ooit gedronken heeft! Mijn vader was géén alcoholist! En mijn vader heeft zijn kinderen ook nooit geslagen, zoals Gordon beweert. Voor ons was hij altijd lief.”

Verder schrijft Gordon dat zijn ouders zijn geaardheid niet accepteerden. Johny reageert: “Mijn ouders wisten in het begin niet eens wat een homo was. Maar toen bij hen het kwartje eenmaal was gevallen dat Gordon op mannen viel, hebben ze zich volledig achter hem geschaard en het geaccepteerd. Dát had Gordon in zijn boek moeten schrijven! Hoe die mensen hem gesteund hebben – in alles.”

Eerder al beschuldigde de zus van Gordon, Lydia, hem van pertinente leugens. Ook BN’ers Gerard Joling, Eric de Zwart, Winston Gerschtanowitz, Renate Verbaan, John Ewbank, Jeff Trachta, Luuk Ikink en Marc van der Linden stellen dat de zanger liegt. Er wachten al diverse rechtszaken. De rechter zal moeten bepalen of het boek onder fictie of non-fictie valt.

Bron(nen):   Story