'Politie NY op punt Weinstein te arresteren'

Beroemd
door anp
donderdag, 08 maart 2018 om 12:38
politie ny op punt weinstein te arresteren1520509452
De politie in New York staat op het punt om filmproducent Harvey Weinstein te arresteren. Volgens The Daily Beast wachten de rechercheurs die het onderzoek naar de aanklachten van seksueel misbruik leiden alleen nog op groen licht van de officier van justitie.
De politie zou voldoende bewijs tegen Weinstein hebben verzameld en de zaak hebben overgedragen aan justitie. Een woordvoerder van de officier van justitie in New York wilde geen commentaar geven.
Weinstein werd sinds oktober door een groot aantal actrices beticht van seksueel misbruik. Velen van hen deden ook officieel aangifte tegen de machtige producent. De eerste die de zaak aanhangig maakte bij de politie was actrice Paz de la Huerta (Boardwalk Empire). Zij zegt dat Weinstein haar in 2010 tweemaal heeft verkracht.
Rechtbank
De recherche heeft getuigen gezocht. Ook werden smartphonegegevens, zakelijke administratie van betrokkenen en medische informatie van slachtoffers bekeken. Volgens intimi zou de politie diverse getuigen erop hebben voorbereid dat zij hun verklaring voor de rechtbank moeten gaan doen.
Niet alleen de politie in New York heeft een onderzoek ingesteld naar Weinstein. Ook in Los Angeles zijn er zeker vijf aangiften gedaan tegen de producent. Weinstein ontkent via zijn advocaten nog steeds alle aantijgingen.