Linda de Mol mocht voor 100.000 in de Playboy

Linda de Mol (53) is al een leven lang de girl-next-door, en dat imago koestert ze, ook al is er niets gemiddelds aan de miljonaire en zeer veelzijdige presentatrice, uitgever, zakenvrouw. Maar ondanks dat nog altijd onzeker over haar eigen lijf, schrijft ze in de Linda dat gaat over vrouwen lijven. “Op mijn twintigste met een lang, slank Miss Holland-lijf was ik al onzeker. Later, rond mijn dertigste, snapte ik niet hoe ik toen in hemelsnaam onzeker kon zijn geweest over mijn lijf. Rond mijn veertigste herhaalde zich dat. Nu was er al van alles mis met m’n lichaam, maar kijk dan hoe mooi slank en strak ik was rond mijn dertigste. En nu zou ik natuurlijk een moord doen voor het lichaam dat ik had toen ik veertig was.”

Tien jaar geleden bood Playboy nog een ton voor een blote Linda. En eerder ook al. Ze is nooit op het aanbod ingegaan. Niet omdat ze onzeker was over haar lichaam, maar gewoon omdat ze dat niet wilde.
En hoe deze foto op het omslag van De Linda werd genomen? De redactie stelde haar gerust: “We doen ‘t op een bed en dan draperen we de lakens en de kussens zo dat je niks ziet waarvan jij niet wilt dat men het ziet. Zeg jij maar wat wel in beeld mag en de rest moffelen we onder die lakens of maken we onscherp.”

Bron(nen):   Linda