Brandt Corstius over verkrachtingszaak: "Ik wist dat het niet gemakkelijk te bewijzen zou zijn"

Beroemd
door Admin
donderdag, 19 juli 2018 om 12:22
welingelichtekringen header 1
Het Openbaar Ministerie heeft besloten de verkrachtingszaak van Jelle Brandt Corstius te seponeren: tv-producent Gijs van Dam wordt niet vervolgd. Toch heeft Brandt Corstius 'geen seconde spijt' van zijn aangifte. "Ik wist dat mijn zaak na zestien jaar niet gemakkelijk te bewijzen zou zijn,'' zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Sterker nog: het was juist een van de redenen dat ik in mijn publicatie in van 23 oktober de naam van mijn verkrachter niet genoemd heb. En ja, het is uiteraard frustrerend om voor leugenaar te worden uitgemaakt op de nationale televisie'', aldus Brandt Corstius vandaag.
Brandt Corstius hoopt dat door zijn verhaal 'andere slachtoffers' durven te spreken. "De straf op zwijgen duurt levenslang", mailde iemand mij. "Van die straf ben ik nu verlost.''
Justitie zegt in een verklaring over de zaak: "Er is geprobeerd om 16 jaar na dato toch zo veel mogelijk getuigen te horen, onder anderen mensen die destijds bij het televisieprogramma werkten waaraan zowel Brandt Corstius als Van Dam waren verbonden in die tijd. Ook zijn mensen uit de privésfeer gehoord." Maar er werden te weinig aanknopingspunten gevonden.
Brandt Corstius beschuldigde vorig jaar in Trouw tv-producent Gijs van Dam ervan dat hij hem in 2002, toen hij stage liep bij tv-programma Barend & Van Dorp, heeft gedrogeerd en tot seks heeft gedwongen. Van Dam diende vervolgens een klacht in wegens smaad, maar ook die is geseponeerd.
Bron(nen): AD