Barbie is haar kinderen kwijt

De twee kinderen van Barbie zijn voorlopig aan haar ex-vriend toegewezen. Dat heeft de rechter besloten. Samantha de Jong zoals de realityster echt heet kampt al langere tijd met psychische problemen.

De zesjarige Angelina en Milano van drie gaan in ieder geval voor drie maanden bij hun vader Michael van der Plas wonen. De rechter volgt daarmee het advies van de kinderbescherming op. Zelf zit De Jong voorlopig in een kliniek voor mensen met psychische problemen en verslavingen.

De 29-jarige blondine zou vorige week onder invloed van drugs uit het raam zijn gesprongen van de eerste verdieping van haar huis in Scheveningen. Het was de directe aanleiding om de kinderen bij haar weg te halen. Het zoontje gaat mee met Van der Plas die in Spanje woont. De dochter gaat bij Michaels moeder wonen.

Van der Plas is het eens met het besluit van de rechter. “Als je ontoerekeningsvatbaar bent kun je gekke dingen doen. Nu springt ze alleen uit het raam, maar de volgende keer doet ze dat met haar kind”, reageert hij in het AD. “Ik wil de kinderen helemaal niet bij hun moeder weghalen, maar we zitten nu op een punt ‘tot hier en niet verder’.”

Bron(nen):   AD