Peter Faber had heimwee naar intensive care

Peter Faber had na zijn ingrijpende openhartoperatie in januari een vreemd soort heimwee naar de intensive care. De acteur is daarom nog een paar keer teruggekeerd naar het ziekenhuis, vertelt hij in De Telegraaf.

"Ik ben nog drie, vier keer terug geweest naar het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis met cadeautjes voor de zusters, al had ik die in mijn coma helemaal niet gezien. Badeendjes, speeldoosjes en een plant voor de receptioniste. Ik had een raar verlangen naar die onvoorwaardelijke zorg", aldus Peter. "In het ziekenhuis doen ze klokje rond dingen voor je welzijn, ik werd omarmd door liefdevolle aandacht. Ik was blij met iedereen die langskwam om me te prikken of te bevragen."

De 74-jarige Peter stond er niet bij stil dat de operatie ook weleens zijn einde kon betekenen. "Bang voor de dood ben ik niet. Ik kruip niet weg, de dingen zijn zoals ze zijn", zegt hij. "Ik ben altijd heel nieuwsgierig. Tijdens die operatie staan hart en longen vijf, zes uur stil. Technisch ben je niet dood, psychisch wel. Ik ben niks tegengekomen. Geen hel, geen hemel, geen duivels."

Ondanks zijn leeftijd en gezondheid moet Peter er niet aan denken om te stoppen met werken. "Pensioen? Dat is je laatste zucht. Leven is een werkwoord."