Vriendin blijft achter Cristiano Ronaldo staan

Georgina Rodríguez laat in een Instagram-post weten vierkant achter haar liefje Cristiano Ronaldo te staan in de rel die ontstaan is nadat Kathryn Mayorga de topvoetballer ervan beschuldigde haar verkracht te hebben in 2009. Georgina, die samen met de Portugees in Italië woont, laat weten 'dat ze van hem houdt'.

"Jij weet obstakels die op je pad komen altijd om te zetten naar kracht, om aan te tonen hoe goed je bent. Dank je wel dat je ons elke wedstrijd zo laat genieten. Altijd meer en altijd beter. Ik hou van jou Cristiano," aldus Georgina, die te zien is op de tribune van het Juventus-stadion, de club waar Ronaldo speelt.

De stervoetballer ontkende alle aantijgingen eerder dit weekend in een live-video, waarin hij de beschuldigingen omschreef als 'fake news'. "Nee, nee, nee. Ze proberen mijn naam te gebruiken om zelf beroemd te worden. Het hoort erbij, maar ik ben een gelukkig man en alles gaat goed."

Het Duitse tijdschrift Der Spiegel bracht het verhaal van de Amerikaanse Kathryn, die zegt door de vedette verkracht te zijn in Las Vegas in 2009. Ze beweert een bedrag van 325.000 euro van hem te hebben gekregen om het stil te houden, maar zou nu door de #MeToo-beweging toch geïnspireerd zijn geraakt om er een zaak van te maken. De advocaten van Ronaldo noemde de aantijgingen van de vrouw 'schaamteloos illegaal'