Patty Brard: Wat zag ik eruit...

Beroemd
door anp
dinsdag, 16 oktober 2018 om 9:02
patty brard wat zag ik eruit1539673937
Patty Brard kan niet meer kijken naar beelden van zichzelf toen zij 30 kilo zwaarder was. "Wat zag ik eruit!", zegt de televisiepresentatrice in een interview dat zij samen met wetenschapsjournalist en tv-persoonlijkheid Diederik Jekel aan de VARAgids gaf.
Beiden worstelen al jaren met hun gewicht. Dinsdag zendt de NTR op NPO 3 de eerste aflevering uit van de docureeks Brard & Jekel Vetgelukkig. "Achteraf vind ik dat ik dikker was dan ik dacht",vertelt Brard aan de VARAgids. "Je probeert het natuurlijk altijd een beetje te vergoelijken en de weegschaal te vermijden. Ik deed er voor mijn gevoel ook van alles aan om af te vallen. Als ik daar nu op terugkijk, was het vervallen van het ene dieet in het andere het slechtste wat ik ooit kon doen."
In de televisiereeks onderzoekt het duo vanuit hun persoonlijke ervaring de wetenschappelijke en culturele kanten van overgewicht. "Het wordt tijd dat er serieus onderzoek wordt gedaan naar het hoe en waarom van het overgewicht, net als bij andere gezondheidsklachten, voor een goed advies en de juiste behandeling. Met alleen roepen ‘Minder eten, meer bewegen’ help je mensen niet", zegt Brard.
De twee geven zich letterlijk en figuurlijk bloot in de NTR-serie. "Diederik en ik hebben een natuurlijke klik. Als hij in zijn onderbroek op de bank moet, kan ik moeilijk zeggen dat ik graag mijn jurk aanhoud. Het is makkelijker om eerlijk en open te zijn als je maatje dat ook is. We delen ook veel verhalen. De kwetsbaarheid heeft ons juist enorm versterkt."