‘Wereldwijde lancering streamingdienst Apple’

LOS ANGELES - Apple is van plan om zijn geplande video-streamingdienst wereldwijd te lanceren zoals gebruikelijk is voor zijn topproducten als de iPhone. De techreus uit Cupertino is van plan om de dienst in één keer in meer dan 100 landen te lanceren, meldt techsite The Information. Deze strategie zou het mogelijk maken om onmiddellijk te concurreren met zowel Amazon als Netflix, die hun streamingdiensten internationaal aanbieden.

Het techbedrijf heeft voormalige leidinggevenden van Sony, Jamie Erlicht en Zack Van Amburg, ingehuurd om een aansprekende programmering van de dienst te ontwikkelen. Ook wordt er niet bespaard op het contracteren van bekende Hollywood-namen voor de producties die gepland staan voor de streamingdienst. zo maakte Apple dinsdag bekend dat Steve Carell een hoofdrol zal spelen in een dramaserie waar al eerder Reese Witherspoon en Jennifer Aniston voor zijn aangetrokken.

De speciaal voor Apple ontwikkelde shows en series zullen waarschijnlijk gratis worden aangeboden aan eigenaren van Apple-apparaten. Volgens Bloomberg kunnen kijkers zich ook abonneren voor de streamingdienst via een app. De technologiereus gaat met de dienst concurreren met Amazon Prime Video, die 200 landen wordt aangeboden en Netflix, dat in meer dan 190 landen te ontvangen is.