Anouk: "Zonder kinderen was ik er niet meer geweest"

Beroemd
vrijdag, 02 november 2018 om 10:02
welingelichtekringen header 1
Anouk (43) begint vanavond aan een nieuw seizoen als coach van The Voice of Holland. Tegen Metro vertelt ze onder meer over haar hekel aan optredens. "Het kan mij gestolen worden. Ik heb mijn kinderen, partner en huis nodig. Dat is het. Als ik het financieel slimmer had gespeeld, dan had je mij nu al niet meer gezien."
Depressie Ook gaat ze in op haar depressieve perioden. Op de vraag of ze wel eens aan zelfmoord heeft gedacht, antwoordt ze: "Jawel, it crossed my mind. Lang geleden, dat wel. Sinds ik kinderen heb niet meer. Ik heb echt nog wel mijn donkere dagen, maar nee… Daarvoor heb ik er wel aan gedacht. Als ik geen kinderen had gehad, was ik er allang niet meer geweest. Ik vond mijn leven helemaal niet leuk. Depressies, druk van buitenaf, noem maar op."
The Voice Haar reden om coach te worden bij The Voice is een financiële. "Op een gegeven moment noemde ik een waanzinnig hoog bedrag met het idee dat ze dan wel zouden stoppen met vragen. Is goed, zeiden ze toen. Ik ben iemand van mijn woord, dus toen heb ik het gedaan. In het begin moest ik enorm wennen, want ik had nog nooit tv gemaakt. Ze kwamen geregeld naar me toe met de vraag of ik iets enthousiaster wilde zijn of het iets spannender wilde maken met het op de knop drukken. Ik snap dat zoiets nodig is op tv, maar zo ben ik niet. Ik wil helemaal mezelf zijn, ook in een televisieprogramma. Anders moesten ze maar iemand anders zoeken. Sinds die opmerking is er nooit meer iemand naar me toe gekomen om te vragen of ik iets op een andere manier wilde doen."
Ander vak Ze geeft toe dat ze hoopt dat haar kinderen een ander vak kiezen. "Ik heb ze allemaal op muziekles gedaan, zodat ze in ieder geval de basisakkoorden kennen. Dat is goed voor hun ontwikkeling. Maar verder stimuleer ik het totáál niet, zeker niet als frontman of frontvrouw. Het is nu eenmaal niet leuk om bekend te zijn. Ik heb zo vaak verlangd naar een normale baan. Vroeger heb ik kantoren schoongemaakt, in een bakkerij gestaan, directiesecretaresse gespeeld en werkte ik in de thuiszorg. Dat laatste vond ik erg leuk. Ik zeg niet dat dat elke dag een pretje was, maar als BN’er heeft echt iedereen een mening over je. Door de komst van social media is dat alleen nog maar erger geworden. Mensen hebben overal schijt aan, er zijn geen grenzen meer. Je moet echt een olifantenhuid hebben om recht overeind te blijven staan. Mijn zoontje van acht kan heel goed drummen. Lekker safe, denk ik dan, op de achtergrond. Mijn oudste dochter heeft wel eens gezegd dat ze mee wilde doen aan The Voice. Toen heb ik maar eerlijk gezegd dat ze niet kan zingen. Godzijdank. Ik wil niet dat ze het leven krijgt dat ik heb."