Paul Witteman neemt afscheid van Buitenhof

Beroemd
door anp
zondag, 09 december 2018 om 7:30
paul witteman neemt afscheid van buitenhof1544337134
HILVERSUM - Paul Witteman zwaait zondag af bij Buitenhof, het programma dat hij van 1995 tot 2006 en van 2014 tot heden geregeld presenteerde. Hugo Logtenberg neemt de microfoon van hem over.
Witteman dacht “flink lang na” over het presenteren van Buitenhof en besloot te stoppen. “In de zomer kwamen er twee nieuwe presentatoren”, zei Witteman eerder deze maand in De wereld draait door over de komst van Jort Kelder en Diana Matroos. “Toen zei ik tegen de eindredactrice: is het niet verstandig als ik er ook mee ophoud?”
De 71-jarige Witteman vond het maken van twee liveprogramma’s op één dag, naast Buitenhof het muziekprogramma Podium Witteman, “iets teveel van het goede”. “De dagen ervoor zit je met twee uitzendingen in je hoofd, dat is eigenlijk gekkenwerk.”
Weemoedig
Witteman verkoos zijn programma over klassieke muziek boven Buitenhof, maar is “weemoedig” over zijn vertrek bij het debat- en discussieprogramma op NPO 1. “Het politieke bedrijf heb ik heel hoog zitten”, zei hij daarover in DWDD. “Ik vind de democratie een geweldig iets en om daarin te mogen opereren heb ik altijd geweldig gevonden.”
Dat Witteman stopt bij Buitenhof betekent niet dat hij stopt met televisie maken. Met omroep BNNVARA is hij alweer in gesprek over een nieuw programma. Zijn plek bij Buitenhof wordt overgenomen door NRC-onderzoeksjournalist Hugo Logtenberg. Hij maakt in het nieuwe jaar zijn debuut in het programma van AVROTROS, BNNVARA en VPRO.